Σε νέο ιστορικό χαμηλό υποχώρησαν οι αποδόσεις των ελληνικών 10ετών ομολόγων, στο 0,57%, με πτώση 3,5 μονάδων βάσης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, το κόστος δανεισμού των χωρών της περιφέρειας στην Ευρωζώνη, υποχώρησε σήμερα σε νέα χαμηλά επίπεδα – ρεκόρ, καθώς οι ανησυχίες για την αύξηση των κρουσμάτων της COVID-19 σε μεγάλες οικονομίες, αντιστάθμισαν την προοπτική επανόδου στην κανονικότητα χάρη στο εμβόλιο και τη συγκρατημένη αισιοδοξία για το Brexit.

Η νέα αβεβαιότητα για τις οικονομικές προοπτικές ενίσχυσε τις αγορές ομολόγων σε όλη την Ευρωζώνη λίγες μόνο ημέρες μετά τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για τη στήριξη της οικονομίας από το σοκ του κορωνοϊού.

Η απόδοση των ιταλικών 10ετών ομολόγων μειώθηκε έως το 0,492%, ενώ οι αποδόσεις των αντίστοιχων ισπανικών και πορτογαλικών τίτλων υποχώρησαν στα νέα χαμηλά επίπεδα των -0,006% και -0,044%, αντίστοιχα.

Η απόδοση των γερμανικών 10ετών ομολόγων παρέμεινε σταθερή, έχοντας υποχωρήσει έως το -0,627%, κοντά στο χαμηλό επίπεδο ενός μηνός (περίπου -0,64%).

Σύμφωνα με έγγραφο του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, η Γερμανία κέρδισε φέτος πάνω από 7 δισ. ευρώ από τις εκδόσεις νέων ομολόγων καθώς οι αρνητικές αποδόσεις ώθησαν το κόστος εξυπηρέτησης του χρέους σε χαμηλά επίπεδα – ρεκόρ.