Τρέχουν και δεν φθάνουν οι υπεύθυνοι της ερωτικής πλατφόρμας μετά τις καταγγελίες για βίντεο με κακοποίηση παιδιών. Μέσα σε μια νύχτα κατέβηκαν εννέα εκατομμύρια βίντεο.

Την περασμένη εβδομάδα, Mastercard και Visa μπλόκαραν τη χρήση των πιστωτικών καρτών των πελατών τους για υπηρεσίες που παρέχει το Pornhub, μετά από δημοσίευμα των New York Times το οποίο υποστήριζε ότι στην ιστοσελίδα «είχαν παρεισφρήσει» βίντεο κακοποίησης παιδιών και βιασμού. Το Pornhub αναφέρει πως τα νέα μέτρα που έχει λάβει είναι πιο αυστηρά σε σχέση με οποιαδήποτε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Πρακτικά, πλέον, μόνο τα βίντεο που μεταφορτώνονται στο Pornhub και προέρχονται από επαληθευμένους συνεργάτες και άτομα που εμφανίζονται στα βίντεο τα οποία είναι μέλη του «Προγράμματος Μοντέλων», θα είναι διαθέσιμα online. Παράλληλα αναφέρει πως έχει μπει στο στόχαστρο οργανισμών που μάχονται κατά της πορνογραφίας και δεν αξιολογείται αξιοκρατικά. Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το BBC η πιο πρόσφατη κίνηση του Pornhub προστίθεται στις προηγούμενες προσπάθειες για την αντιμετώπιση την κατακραυγή που ξέσπασε από το άρθρο των New York Times. Η ιστοσελίδα αναφέρει ότι έχει «αναστείλει» τα βίντεο που βρίσκονται offline και δεν τα περιγράφει ως «διαγραμμένα».