Δικαστήριο στην Ιαπωνία καταδίκασε σε θάνατο τον λεγόμενο «δολοφόνο του Twitter», τον Τακαχίρο Σιραΐσι που το 2017 σκότωσε εννέα ανθρώπους καθώς προσέγγιζε άτομα που είχαν εκφράσει αυτοκτονικές τάσεις στο Ίντερνετ.

Ο 30χρονος έχει ομολογήσει ότι στραγγάλισε και διαμέλισε τα θύματά του, 8 γυναίκες και έναν άνδρα, μέσα σε διάστημα τριών μηνών. Το νεαρότερο από τα θύματά του ήταν 15 ετών και το μεγαλύτερο 26 ετών.

Τα εγκλήματα του «δολοφόνου του Twitter» αποκαλύφθηκαν τον Οκτώβριο του 2017, όταν αστυνομικοί πήγαν στο διαμέρισμά του, στο πλαίσιο έρευνας για μία 23χρονη, που αποδείχθηκε ότι ήταν ένα από τα θύματά του. Στο διαμέρισμα ψυγεία και εργαλειοθήκες που περιείχαν ανθρώπινα μέλη.

Προτού του απαγγελθούν κατηγορίες σε βάρος του πάντως, ο Σιραΐσι, επί πέντε μήνες υποβάλλονταν σε ψυχιατρικά τεστ.

«Κανένα από τα 9 θύματα δεν συναίνεσαν να δολοφονηθούν, συμπεριλαμβανομένης και της σιωπηλής συγκατάθεσης», είπε ο δικαστής, Ναοκούνι Γιάνο, σύμφωνα με το NHK. «Είναι εξαιρετικά βαρύ ότι αφαιρέθηκε η ζωή εννέα νέων ανθρώπων. Η αξιοπρέπεια των θυμάτων ποδοπατήθηκε», επεσήμανε ακόμη.

Ο δολοφόνος προσέλκυε τα θύματα με μηνύματα στα οποία υπόσχοταν ότι μπορούσε να τους βοηθήσει να υλοποιήσουν το σχέδιό τους, ακόμη και να πεθάνει μαζί τους, σύμφωνα με τα ιαπωνικά ΜΜΕ. Στο προφίλ του στο Twitter είχε γράψει «Θέλω να βοηθήσω ανθρώπους που είναι σε πραγματική οδύνη. Παρακαλώ στείλτε μου μήνυμα οποιαδήποτε στιγμή».

Ο πατέρας ενός εκ των θυμάτων, μιας 25χρονης γυναίκας, είπε στο δικαστήριο ότι ποτέ δεν θα συγχωρήσει τον Σιραΐσι. «Ακόμη και τώρα, όταν βλέπω μια γυναίκα στην ηλικία της κόρης μου, νομίζω ότι είναι εκείνη. Αυτός ο πόνος δεν θα φύγει ποτέ. Φέρ΄τη μου πίσω», είπε ο τραγικός πατέρας.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης ζητούσαν να μην επιβληθεί η θανατική ποινή στον Σιραΐσι. Το αίτημά τους ήταν να κριθεί ένοχος για ανθρωποκτονία με συναίνεση, επικαλούμενοι μηνύματα των θυμάτων τα οποία- σύμφωνα με τους ίδιους- αποτελούσαν σιωπηλή συναίνεση να τερματιστεί η ζωή τους.