Τα νύχια μας καθημερινά περνάνε από πολλές ταλαιπωρίες και πρέπει να βρούμε το μυστικό να παραμείνουν περιποιημένα και γερά. Αρκετές καθημερινές συνήθειες είναι καταστροφικές για τα νύχια μας και καλό είναι να τις αποφεύγουμε αν θέλουμε τα άκρα μας να είναι πάντα σε καλή κατάσταση. Ας δούμε ποια είναι τα βασικά λάθη που κάνουμε και καταστρέφουμε τα άκρα μας.
Οι περισσότεροι κόβουμε τα πετσάκια γιατί έχουμε την εντύπωση ότι έτσι δείχνουν πιο περιποιημένα. Στην ουσία τα νύχια μας έτσι κινδυνεύουν από μικροτραυματισμούς και κοψίματα που μπορεί να εξελιχθούν σε μια μεγάλη μόλυνση. Αντί να κόβετε τα πετσάκια μπορείτε κάθε βράδυ να τους βάζετε το ειδικό λαδάκι και να παραμένουν ενυδατωμένα και θα δείτε τα χέρια σας να είναι πάντα λαμπερά και περιποιημένα.
Μπορεί όταν κάνετε ακρυλικό μανικιούρ τα νύχια να δείχνουν λαμπερά και μεγάλα. Την στιγμή που θα αποφασίσετε να το βγάλετε θα δείτε το αποτέλεσμα που έχει δημιουργηθεί. Νύχια γδαρμένα και θαμπά που θα χρειαστούν αρκετό χρόνο να επανέλθουν στην κανονική τους κατάσταση.
Μην ξεχνάτε το βερνίκι βάσης πριν από κάθε βαφή. Ο λόγος που το χρησιμοποιούμε είναι για να δημιουργεί ένα αδιάβροχο στρώμα και να μην ποτίζει το νύχι με το χρώμα του μανό.
Προσοχή στις δουλειές του σπιτιού. Κανείς δεν λέει να μην τις κάνετε αλλά χρησιμοποιήστε γάντια για να μην έχετε φθορές και σκασίματα από τα απορρυπαντικά.
Προσοχή στον τρόπο που λιμάρετε. Η λίμα πρέπει να έχει μόνο μια κατεύθυνση και όχι αριστερά δεξιά ώστε να δημιουργήσει τραυματισμοί και σπασίματα στα νύχια.