«Πρεμιέρα» έκανε χθες, Κυριακή, το λιανεμπόριο και πολλοί πολίτες βγήκαν από το σπίτι για να κάνουν τα ψώνια τους μέσω της μεθόδου του click away.

Η φωτογραφία που μάλλον αντικατοπτρίζει πιο πολύ τι σημαίνει click away και που έκανε τον κύκλο του διαδικτύου, είναι αυτή που απεικονίζει μια γυναίκα να δοκιμάζει παπούτσια έξω από το κατάστημα αγορών.

Το στιγμιότυπο αυτό όμως έφερε την αντίδραση του υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, καθώς αυτή η πρακτική δεν προβλέπεται στο πλαίσιο λειτουργίας με click away.

«Κυκλοφορεί ευρέως στο διαδίκτυο αυτή η φωτό. Δεν γνωρίζω αν είναι αληθινή αλλά αν είναι, αυτό προφανώς και απαγορεύεται. Οι αυριανοί έλεγχοι θα το λάβουν υπόψιν και θέλω για άλλη μία φορά να σας παρακαλέσω να μην παραβιάζετε τα μέτρα. Θα αναγκάσουμε να το σταματήσουμε. Κρίμα..», σημειώνει στο Twitter ο υπουργός.

 

Για τις επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου επιτρέπεται η πώληση μόνο με την διαδικασία προαγοράς και παραλαβής από εξωτερικό χώρο του καταστήματος (click away) και το λιανικό εμπόριο βιβλίων.