Οι πελάτες σχηματίζουν ουρές έξω από ένα καφέ-φούρνο στην Ιερουσαλήμ για να αγοράσουν τον λουκουμά “Αμπού Ντάμπι”, ένα γλύκισμα που πήρε το όνομά του λόγω της πρόσφατης ομαλοποίησης των σχέσεων του Ισραήλ με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Οι λουκουμάδες, που στην εβραϊκή γλώσσα ονομάζονται “sufganiyot”, είναι μια δημοφιλής λιχουδιά στη διάρκεια της τρέχουσας περιόδου εορτασμού του Χάνουκα, κατά την οποία οι εβραίοι παραδοσιακά τρώνε τηγανητά γλυκά.

Φέτος οι ζαχαροπλάστες Ιτζίκ και Κέρεν Καντός έδωσαν άλλη νότα στις λιχουδιές τους.

Στο κατάστημά τους, το Cafe Kadosh, πωλούν τον λουκουμά “Αμπού Ντάμπι”, ο οποίος είναι γεμιστός με κρέμα από χουρμάδες που τους προμηθεύει η εβραϊκή κοινότητα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, και από πάνω έχει ένα αμυγδαλωτό με ένα χρυσό φύλλο από ζαχαρόπαστα.