Την Τετάρτη διενεργείται ο – Θεός να τον κάνει- διαγωνισμός για τις συχνότητες 5G που στην κυριολεξία θα αλλάξουν την πορεία της οικονομίας και των επιχειρήσεων! Μετά από προετοιμασία ενός χρόνου (!!!), Ψηφιακή πολιτική και ΕΕΤΤ έχουν οριοθετήσει το πλαίσιο της δημοπρασίας στην οποία θα συμμετάσχουν οι 3 εταιρίες κινητής τηλεφωνίας!
Σε απλά λόγια θα συμμετάσχει το καρτέλ της κινητής σε μια δημοπρασία – παρωδία όπου το τίμημα είναι εκ των προτέρων οριοθετημένο, θα είναι δηλαδή 368 εκατ. ευρώ, και μάλιστα οι τρεις νταβατζήδες της αγοράς που κερδοσκοπούν με αθλιότητα εις βάρος των πολιτών της κοινωνίας θα καταβάλουν το αστείο αυτό τίμημα σε τρεις δόσεις!!! Και όπως με πληροφορούν γνώστες της αγοράς το τίμημα των 368 εκατ. συνιστά ντροπή για τα δημόσια έσοδα, όταν τα αντίστοιχα ποσά που επικράτησαν διεθνώς μετά από πραγματικές δημοπρασίες ήταν σαφώς μεγαλύτερα, για να μην πω πολλαπλάσια!
Υπό αυτό το πρίσμα διερωτάται κανείς γιατί απολαμβάνουν τέτοιας ασυλίας οι 3 νταβατζήδες της κινητής τηλεφωνίας ιδίως μετά τα όσα έχουν αποκαλυφθεί ως προς την ληστρική τιμολογιακή τους πολιτική αλλά και την παρέμβαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού η οποία έμεινε στα λόγια!
Γιατί δεν συμμετέχει και 4ος παίκτης 5G στον διαγωνισμό προκειμένου να ανέβουν οι τιμές και να κερδίσει το δημόσιο. Ως πότε η Επιτροπή Ανταγωνισμού που η ίδια είχε παρουσιάσει διεθνείς μελέτες για την παρουσία και άλλων παικτών θα συνεχίσει να σιωπά και να ανέχεται καρτέλ και ολιγοπώλια που δρουν ανεξέλεγκτα εις βάρος της κοινωνίας και των φορολογουμένων πολιτών; Ο αρμόδιος υπουργός κ. Πιερρακάκης είναι ένας σοβαρός τεχνοκράτης, απόλυτα επιτυχημένος υπουργός, καινοτόμος και άριστος γνώστης της αγοράς. Και για το λόγο αυτό περιμένουμε και από εκείνον πρωτοβουλίες ούτως ώστε το καρτέλ να μην πιέσει ασφυκτικά σαν θηλιά τους Έλληνες πολίτες. Διατίμηση, εύρος τιμών, αυστηρά καθορισμένα πλαίσια τουλάχιστον μπας και σταματήσει η ασυδοσία των κινητατζήδων!!!