Η «Βασίλισσα» επικράτησε 2-0 της Ατλέτικο εντός έδρας στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής της La Liga και παίρνοντας το ντέρμπι έβαλε «στοπ» στο… τρένο των φιλοξενούμενων, που γνώρισαν την πρώτη φετινή τους ήττα και θα παραμείνουν στην κορυφή μόνο αν στραβοπατήσει η Σοσιεδάδ με την Έιμπαρ.

Μπορεί φέτος η Ρεάλ να μην έχει σταθερή απόδοση και να παρουσιάζει αρκετά προβληματική εικόνα, αλλά στα δύσκολα δείχνει χαρακτήρα και υπενθυμίζει πόσο ποιοτική ομάδα είναι και πόσο βαριά φανέλα έχει. Αφού ήδη μετράει νίκες με Μπαρτσελόνα, Σεβίλλη και Ατλέτικο πριν ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος. Με αυτήν τη νίκη έφτασε τους 23 βαθμούς σε 12 ματς και απέχει τρεις πλέον από την κορυφή, αλλά έχει ένα ματς περισσότερο από τους «ροχιμπλάνκος».

Ο Καζεμίρο κυριάρχησε στον αέρα στο 15’ έπειτα από κόρνερ του Κροος και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Όμπλακ. Οι γηπεδούχοι αγκάλιασαν τη νίκη στο 63’, με τον Καρβαχάλ να πιάνει δυνατό σουτ εκτός περιοχής (αλά Μόντριτς-Κροος), την μπάλα να χτυπάει στο αριστερό δοκάρι του Σλοβένου γκολκίπερ πριν βρει στην πλάτη του για να καταλήξει στα δίχτυα.

Ρεάλ Μαδρίτης (Ζινεντίν Ζιντάν): Κουρτουά, Βαράν, Σέρχιο Ράμος, Μεντί, Καρβαχάλ (78′ Ασένσιο), Καζεμίρο, Μόντριτς (88′ Βαλβέρδε), Κρόος, Λούκας Βάθκεθ, Βινίσιους (78′ Ροντρίγκο), Μπενζεμά

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγκο Σιμεόνε): Ομπλάκ, Σάβιτς, Φελίπε (46’Λόντι), Ερμόσο, Τρίπιερ, Κόκε, Ερέρα (46′ Κορέα), Καράσκο (46′ Λεμάρ), Γιορέντε, Ζοάο Φέλιξ (60′ Σαούλ), Λουίς Σουάρες (73′ Κοντογκμπιά)