Με νίκη επί του ΠΑΣ Γιάννινα (2-0) γιόρτασε την επιστροφή του στην φυσική του έδρα, τη Λεωφόρο, ο Παναθηναϊκός και συμπλήρωσε τρεις συνεχόμενες επιτυχίες για πρώτη φορά στη σεζόν. Πάντως αυτή δεν ήρθε εύκολα αφού ο ΠΑΣ έδειξε πολύ καλά στοιχεία και αποδείχθηκε «σκληρό καρύδι». Ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο  ήταν ο ΠΑΣ εκείνος που πίεσε ασφυκτικά με το… καλημέρα και διατήρησε την κατοχή της μπάλας στα πόδια των παικτών του, δυσκολεύοντας παράλληλα αισθητά την δημιουργία του αντιπάλου.

Είναι χαρακτηριστικό πως, με τον άξονα κλεισμένο και το παιχνίδι από τα άκρα να απουσιάζει, λόγω των σωστών καλύψεων του χώρου από πλευράς Ηπειρωτών, ο Παναθηναϊκός έκανε την πρώτη του φάση στο 19ο λεπτό, με τον Βιγιαφάνιες να στρώνει την μπάλα στον Μαουρίσιο, το σουτ του οποίου ωστόσο ήταν αρκετά άστοχο!

Το σκηνικό διατηρήθηκε ίδιο, με τους «πράσινους» να προσπαθούν αλλά να μην μπορούν να κάνουν τελική με καλές προϋποθέσεις, μέχρι να φτάσουμε στο 30’, όταν από το κλέψιμο του Αλεξανδρόπουλου στον Κάργα, ο Χατζηγιοβάνης πήρε μπάλα, την «ζύγισε», σέντραρε για τον Μακέντα αλλά ο Σάλιακας παρενέβη κι έδιωξε δίκην… τερματοφύλακα μέσα στην περιοχή. Ο διαιτητής Παπαδόπουλος αρχικά τον απέβαλλε, τελικά με τη χρήση VAR του έδειξε κίτρινη κάρτα, ενώ ο Βιγιαφάνιες εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι, παρά την προσπάθεια του Χουτεσιώτη, για το πρώτο του γκολ μετά την επιστροφή του στον Παναθηναϊκό και το 1-0, στο 33’!

Στο 44’ ο ΠΑΣ έφτσε κοντά στην ισοφάριση με τον Κάργα να πιάνει μια δύσκολη κεφαλιά και τον Διούδη να αποσοβεί το 1-1 με μια ακόμα πιο εντυπωσιακή επέμβαση.

Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν εκ νέου με ισοφάριση, στην πρώτη επίθεσή τους στο 46’, αλλά η κεφαλιά του Μπρένερ στο δεύτερο δοκάρι από σέντρα του Πίρσμαν από αριστερά, ήταν άστοχη.

Ωστόσο, ο Αϊτόρ φρόντισε να μην… λαθέψει στην επόμενη ευκαιρία που του δόθηκε από την εξαιρετική αλλαγή παιχνιδιού του Χατζηγιοβάνη, στο 59’ και με διπλή προσπάθεια, «έσκαψε» την μπάλα πάνω από τον Χουτεσιώτη, σημειώνοντας το πρώτο του γκολ με τον ΠΑΟ και ταυτόχρονα το 2-0!

Οι Γιαννιώτες απείλησαν στο 75’ όταν ο Πίρσμαν είδε τον Διούδη να σταματάει με δυσκολία το σουτ του μέσα από την περιοχή, ενώ στην εξέλιξη της φάσης, ο Σένκεφελντ έβαλε το τάκλιν σωτήρια στην προσπάθεια του Σιόντη!

Μάλιστα, τρία λεπτά μετά, ο «Άγιαξ της Ηπείρου» άφησε ανεκμετάλλευτη ακόμα μια μεγάλη διπλή ευκαιρία, με τον Σάλιακα να βλέπει την «φωτοβολίδα» του να σταματάει στο αριστερό δοκάρι του Διούδη και τον Ελευθεριάδη να αστοχεί εξ επαφής, αμαρκάριστος…

Διαιτητής: Γιάννης Παπαδόπουλος (Μακεδονίας).

Διαιτητής VAR: Κλάι Ρούπερτι (Ολλανδία).

Παναθηναϊκός (Λάζλο Μπόλονι): Διούδης, Σάντσες, Σένκεφελντ, Βέλεθ, Ζαγαρίτης, Αλεξανδρόπουλος (46’ Αϊτόρ), Κουρμπέλης (72’ Σερπέζης), Μαουρίσιο, Βιγιαφάνιες (81’ Καρλίτος), Μακέντα (90’ Ιωαννίδης), Χατζηγιοβάνης (72’ Εμμανουηλίδης).

ΠΑΣ Γιάννινα (Αργύρης Γιαννίκης): Χουτεσιώτης, Σάλιακας, Παντελάκης, Εραμούσπε, Πίρσμαν, Κάργας (46’ Καρτάλης), Κάστρο (83’ Δούμτσης), Σιόντης, Μπρένερ (60’ Νάουμετς), Παμλίδης, Ελευθεριάδης.