Είναι γνωστό τοις πάσι πως το διακύβευμα σχετικά με την συνταγματικότητα ή όχι του νόμου για την ασυλία των τραπεζιτών είναι τεράστιο.
Από τον Άρειο Πάγο κρίνεται στην κυριολεξία η τύχη όχι μόνο τραπεζιτών και τραπεζικών στελεχών που διέπραξαν πλήθος εγκληματικών πράξεων κατά του τραπεζικού συστήματος και της κοινωνίας, αλλά και των συνεργών τους εκτός τραπεζών όπως και των ηθικών αυτουργών! Υπό αυτή την έννοια, επειδή με τα ζητήματα χορήγησης δανείων και απιστίας εμπλέκονται πάρα πολλοί παράγοντες, τραπεζικοί, πολιτικοί, επιχειρηματικοί, μεσάζοντες, νταραβεριτζήδες, στην κυριολεξία η μισή Ελλάδα την ώρα τούτη αγωνία εάν ο νόμος θα βγει συνταγματικός ή όχι από το Ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου ή πιθανόν από την Ολομέλεια. Στην πιάτσα πάντως οι καλά γνωρίζοντες λένε πως το θέμα της Συνταγματικότητας έτσι ή αλλιώς θα λυθεί θετικά για την κυβέρνηση. Και ότι δεν έφτασε τυχαία στον Άρειο Πάγο… Τα συμφέροντα άλλωστε είναι πολύ ισχυρά και αναμφίβολα διαθέτουν επαφές, προσβάσεις και επιρροές προς τα συστήματα που λαμβάνουν τελικές αποφάσεις.
Σε κάθε περίπτωση αποτελεί κοινό μυστικό ότι ο νόμος αντισυνταγματικός δεν πρόκειται να βγει!!! Είτε την απόφαση λάβει άμεσα το Ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου είτε παραπεμφθεί στην Ολομέλεια. Δυστυχώς όπως όλα δείχνουν τα …διαχρονικά λαμόγια όχι μόνο θα δικαιωθούν και οι φάκελλοι με τις αμαρτίες θα κλείσουν οριστικά, αλλά θα διατηρήσουν την ασυλία και για τις μελλοντικές απάτες, υπεξαιρέσεις και απιστία.
Έτσι είναι η ζωή και πως να την αλλάξεις, που λέει και το τραγούδι…