Η μετοχή της Airbnb εκτοξεύθηκε κατά 135% τις πρώτες ώρες της διαπραγμάτευσής της, ωθώντας την κεφαλαιοποίηση της γνωστής εταιρείας ενοικίασης κατοικιών πάνω από τα 100 δισεκατομμύρια δολάρια, στον απόηχο μιας πολυσυζητημένης αρχικής δημόσιας προσφοράς.

 

Η εταιρεία τιμολόγησε την αρχική δημόσια προσφορά της στα 68 δολάρια ανά μετοχή. Χθες, όμως, πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης, η μετοχή έκανε ντεμπούτο στον Nasdaq στα 148 δολάρια και αμέσως σκαρφάλωσε στα 160 δολάρια.

«Τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, δεν πίστευα ότι θα ήταν δυνατό να εισαχθούμε στο χρηματιστήριο φέτος» είπε ο Nathan Blecharczyk, συνιδρυτής και επικεφαλής στρατηγικής της Airbnb. «Αλλά νομίζω ότι η πανδημία κατέδειξε πόσο ανθεκτική είναι η επιχειρηματική δραστηριότητα της Airbnb».

Η εταιρεία σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τα χρήματα που συγκέντρωσε για να επεκτείνει τις δραστηριότητές της τόσο στην ενοικίαση κατοικιών όσο και στο Experiences, όπου οι ταξιδιώτες συνταιριάζονται με ντόπιους για να συμμετέχουν σε δραστηριότητες όπως π.χ. μαθήματα μαγειρικής ή ξενάγηση στην πόλη.