Τηλεδιάσκεψη με τη συμμετοχή πολλών φορέων για την αποτίμηση της επιδημιολογικής κατάστασης στη Δυτική Αττική πραγματοποήσε σήμερα η ΓΓΠΠ με τη συμμετοχή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, του προέδρο του ΕΟΔΥ, Παναγιώτη Αρκουμανέα, του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, του αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής, Ελευθέριο Κοσμόπουλου, καθώς και των δημάρχων και γενικών γραμματέων των δήμων Ασπροπύργου, Ελευσίνας, Μάνδρας-Ειδυλλίας, Μεγαρέων, Φυλής και Αχαρνών.

Σκοπός της τηλεδιάσκεψης ήταν η αποτίμηση της επιδημιολογικής κατάστασης στην περιοχή της Δυτικής Αττικής και ο καλύτερος συντονισμός όλων των φορέων για την αντιμετώπιση των φαινομένων διασποράς.

Οι συμμετέχοντες τόνισαν ιδιαίτερα την ανάγκη πιστής τήρησης των μέτρων προστασίας, ενώ αναμένεται και περαιτέρω εντατικοποίηση των ελέγχων.

Οι Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ πραγματοποιούν σειρά rapid test σε όλη την περιοχή, ενώ τις επόμενες ημέρες προγραμματίζεται διενέργεια rapid test και μέσω drive through σε επιλεγμένα σημεία.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων επεσήμανε ιδιαίτερα την ανάγκη για ακόμα μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση των κατοίκων και εντατικοποίηση της ενημέρωσης προς τον πληθυσμό των εν λόγω Δήμων, επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως περιθώριο εφησυχασμού.