Σε άλλη μια αποτυχία οδηγείται η κυβέρνηση, σημείωσε μεταξύ άλλων μιλώντας στον ρ.σ ΘΕΜΑ 104,6 ο Αλέξης Χαρίτσης βουλευτής του συριζα και πρώην υπουργός, σχολιάζοντας τις εξελίξεις στη Σύνοδο Κορυφής. Κατηγόρησε την κυβέρνηση για μεγαλοστομία που τελικά, οδήγησε σε μια δυσμενής εξέλιξη για τα εθνικά μας συμφέροντα.

Μιλώντας για τον προϋπολογισμό και την οικονομία, ο κ. Χαρίτσης σημείωσε ότι η κυβέρνηση παραδέχεται τις δυσκολίες που μας περιμένουν την νέα χρονιά αλλά και την ύφεση την οποία θα αντιμετωπίζει η χώρα και θα φτάσει σε διψήφιο αριθμό.
«Υπάρχει αβεβαιότητα και ανασφάλεια» σημείωσε χαρακτηριστικά. Άσκησε παράλληλα κριτική και στο σχέδιο Πισσαρίδη, λέγοντας ότι σε αυτό οι ελληνικές μικρές επιχειρήσεις αντιμετωπίζονται ως βαρίδι.

Παράλληλα, επικαλέστηκε στοιχεία της EUROSTAT όπου όπως είπε, η χώρα μας βρίσκεται στην 26η θέση από τις συνολικά 27 οικονομίες των κρατών μελών που αντιμετωπίζουν απώλεια των εισοδημάτων. «Βλέπουμε όξυνση ανισοτήτων 12% στη μεσαία τάξη και μόλις 6% στα μεγαλύτερα εισοδήματα», πρόσθεσε.

Μιλώντας για την εξέλιξη της πανδημίας, ο κ. Χαρίτσης κατηγόρησε την κυβέρνηση για το άνοιγμα του τουρισμού, το οποίο όπως είπε συνέβαλε στην αύξηση κρουσμάτων και στη διασπορά του ιού στην κοινότητα. Ενώ σημείωσε ότι θέλει μεγάλη προσοχή για το τρίτο κύμα, ώστε να θωρακιστεί η χώρα καθώς διαφορετικά όπως είπε τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα.