Στην δημοσιότητα από χθες λίστα της τοπικής αυτοδιοίκησης στην οποία με Απόφαση του Προέδρου της ΚΕΔΕ, αναθέτει, σε 58 εταιρείες / ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης, υπηρεσίες «για την διαφημιστική προβολή της ΚΕΔΕ για τις δράσεις της στην αντιμετώπιση του covid», με συνολικό κόστος 53.420 ευρώ.

Μετά την λίστα « Πέτσα »  έρχεται  λίστα «Παπαστεργίου» με μποναμά χιλιάδων ευρώ για διαφημιστική προβολή.

Για την ανάθεση γίνεται επίκληση της κατά παρέκκλιση νομοθεσίας του κορωνοϊού, δεδομένου ότι στην Απόφαση αναγράφονται οι «διατάξεις του άρθρου 10 παρ.3 της από 11-03-2020 Π.Μ.Π. (προφανώς εννοεί Π.Ν.Π.) όπως κυρώθηκε με το άρθρο 2 του ν. 4682/2020».

Εκεί ορίζεται: «3. α. Κατά το διάστημα λήψης των μέτρων της παρ.1, για προμήθειες υλικού και υπηρεσιών, συναφών με την αντιμετώπιση της κατεπείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης για τη λήψη μέτρων αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19, οι Δήμοι και οι Περιφέρειες μπορούν να αναθέτουν δημόσιες συμβάσεις προσφεύγοντας στη διαδικασία διαπραγμάτευσης χωρίς προηγούμενη δημοσίευση, κατά την περ.γ’ της παρ.2 του αρ.32 του ν.4412/2016. β. (…) Οι διατάξεις της παρούσας παραγράφου εφαρμόζονται αναλογικά και στα νομικά πρόσωπα των ΟΤΑ.»

H απόφαση εκδόθηκε «λόγω του κατεπείγοντος του θέματος» από τον Πρόεδρο  και «θα τεθεί στην έγκριση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ». Δηλαδή οι αναθέσεις στις συγκεκριμένες εταιρείες / sites της Λίστας δεν έχουν ακόμη εγκριθεί από το Δ.Σ.

Έχουν πάντως προηγηθεί δύο Αποφάσεις του Δ.Σ., την 1η Δεκεμβρίου, με τις οποίες οι Αιρετοί ομόφωνα ενέκριναν τη σκοπιμότητα και τη διάθεση πίστωσης.

 

Θα θέλαμε να ρωτήσουμε τα εξής τον κ.Παπαστεργιου  τα εξής :

 

Καταρχήν, να διατυπώσουμε ξεκάθαρα τη θέση μας ότι δεν τίθεται για εμάς θέμα επιλογής του ενός ή του άλλου μέσου ενημέρωσης, διαχωρισμού «καλών» ή «κακών» μέσων ενημέρωσης.

Με ποια κριτήρια επιλέχθηκαν τα ποσά που διατέθηκαν σε κάθε μέσο ;

Με ποια κριτήρια αποκλείστηκαν τα άλλα μέσα?

Γιατί κ.Πρόεδρε, αναθέσατε την διαφημιστική προβολή της ΚΕΔΕ , χωρίς καμία αιτιολόγηση

Ποιος ήταν ο λόγος του κατεπείγοντος για την απόφαση ανάθεσης, χωρίς καν την τυπική έγκριση του ΔΣ;

Επέλεξε ο κ. Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, να κάνει χρήση της κατά παρέκκλιση νομοθεσίας του κορωνοϊού?

θα περιμένουμε την απάντηση του…

Ακολουθεί η λίστα με τις 58 εταιρίες: