Το ΤΑΙΠΕΔ, το μπάχαλο και ο κίνδυνος ο διαγωνισμός να εξελιχθεί σε δικαστικό σίριαλ όπως είχε συμβεί με το Μετρό της Αθήνας
Ένα μπάχαλο, κοινώς, επικρατεί σχετικά με την έκβαση του διαγωνισμού για την ιδιωτικοποίηση της Εγνατίας οδού, της οποίας η υποβολή οικονομικών προσφορών πραγματοποιείται αύριο Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου!
Παρά το γεγονός ότι από τις 7 υποψήφιες κοινοπραξίες οι 2 ζήτησαν παράταση του διαγωνισμού για διάστημα περίπου ενός μηνός λόγω κορωνοϊού, το ΤΑΙΠΕΔ απέρριψε τα αιτήματα αυτά και συγκεκριμένα των κοινοπραξιών Roadis- Άκτωρ και Vinci – Μυτιληναίου. Σημειώνεται ότι η Roadis transportation είναι θυγατρική της καναδικής PSP που ελέγχει το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.
Υπενθυμίζεται ακόμη ότι προ μηνός το ΤΑΙΠΕΔ επιχείρησε να αλλάξει την τελευταία ουσιαστικά στιγμή δυο βασικούς όρους του διαγωνισμού που αφορούσαν στην συμμετοχή των τραπεζών και την χρηματοδότηση αλλά και στην δυνατότητα υποβολής αντιπροσφοράς εάν η διαφορα πρώτου και δεύτερου ήταν μικρότερη από 15 μονάδες!
Υπό το πρίσμα αυτό το ΤΑΙΠΕΔ διενεργεί κανονικά τον διαγωνισμό και αναμένει οικονομικές προσφορές ενώ την ίδια ώρα οι 2 κοινοπραξίες που είχαν ζητήσει παράταση, προσέφυγαν στο ΣτΕ και σε πρώτο βαθμό κέρδισαν προσωρινή διαταγή που απαγορεύει στο ΤΑΙΠΕΔ να αποσφραγίσει τις οικονομικές προσφορές των κοινοπραξιών που τυχόν θα κατατεθούν στις 11 Δεκεμβρίου, μέχρις ότου εκδικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα.
Την ίδια στιγμή οι πληροφορίες λένε πως αύριο Παρασκευή θα κατέβουν και θα υποβάλουν προσφορές 2 μόλις κοινοπραξίες από τις 7 που εκδήλωσαν ενδιαφέρον, ενώ μεταξύ των τελευταίων περιλαμβάνονται και οι 2 που προσέφυγαν στο ΣτΕ.
Κατά πληροφορίες αύριο οικονομικές προσφορές θα υποβάλουν σίγουρα οι κοινοπραξίες ΚΟΠΕΛΟΥΖΟΣ – Sichuan communications και ΓΕΚ Τέρνα – Egis projects. Ενώ άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι παρά την προσφυγή στο ΣτΕ ενδεχόμενος να υποβάλει οικονομική προσφορά και η κοινοπραξία του Άκτωρα