Μια γυναίκα δημοσιογράφος δολοφονήθηκε στο ανατολικό Αφγανιστάν, το τελευταίο θύμα μιας σειράς δολοφονιών σε ολόκληρη τη χώρα.
Η Μάλαλα Μάγουαντ βρισκόταν στο δρόμο της για δουλειά στο Τζαλαλαμπάντ την Πέμπτη, όταν ένοπλοι πυροβόλησαν το όχημά της. Ο οδηγός της, Mohammad Tahir, σκοτώθηκε επίσης.
Καμία ομάδα δεν έχει δηλώσει επίσημα ότι πραγματοποίησε την επίθεση.
Οι δολοφονίες πραγματοποιήθηκαν αφού το ΝΑΤΟ και η ΕΕ εξέδωσαν δήλωση που καταδικάζει τις πρόσφατες στοχευμένες δολοφονίες στο Αφγανιστάν.
Η Maiwand, δημοσιογράφος στο Enikass TV and Radio, ταξίδευε στη δουλειά όταν το όχημά της δέχθηκε επίθεση από άγνωστους ένοπλους.
Ο εκπρόσωπος του επαρχιακού κυβερνήτη, Attaollah Khogiyani, δήλωσε στα τοπικά ΜΜΕ ότι οι επιτιθέμενοι είχαν εγκαταλείψει την περιοχή.
Η Maiwand, επίσης ακτιβίστρια της κοινωνίας των πολιτών, είχε προηγουμένως μιλήσει για τις προκλήσεις να είναι γυναίκα δημοσιογράφος στη χώρα.
Η μητέρα της, επίσης ακτιβιστής, σκοτώθηκε από άγνωστους ένοπλους πριν από πέντε χρόνια, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Ο Βρετανός πρεσβευτής στο Αφγανιστάν, Άλισον Μπλέικ ζήτησε να διερευνηθούν οι δολοφονίες της Πέμπτης.
“Συμμετέχουμε για να εκφράσουμε τα συλλυπητήριά μας και την καταδίκη μας για τις δολοφονίες της δημοσιογράφου Malala Maiwand και του οδηγού της σήμερα το πρωί #NotATarget”, έγραψε.
“Πρέπει να ενωθούμε για να υποστηρίξουμε το #PressFreedom, οι θάνατοι τους πρέπει να διερευνηθούν και οι δολοφόνοι τους αντιμετωπίζουν δικαιοσύνη για αυτήν την κακή πράξη.”
Η αποστολή βοήθειας των Ηνωμένων Εθνών στο Αφγανιστάν (Ουνάμα) καταδίκασε τις δολοφονίες