Το βράδυ της Παρασκευής πρόκειται να ξεκινήσει η πληρωμή των αναστολών Νοεμβρίου για τους εργαζόμενους των πληττόμενων επιχειρήσεων. Πιο συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας, εξοφλούνται 445.365 δικαιούχοι στους οποίους θα καταβληθεί το ποσό των 251.668 εκατ. ευρώ. Με την καταβολή αυτή ολοκληρώνονται οι πληρωμές μηνός Νοεμβρίου των εργαζομένων που τέθηκαν σε αναστολή λόγω κλεισίματος των επιχειρήσεων με εντολή δημόσιας αρχής, καθώς και των πληττόμενων λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

«Με την καταβολή αυτή ολοκληρώνονται οι πληρωμές μηνός Νοεμβρίου των εργαζομένων που τέθηκαν σε αναστολή λόγω κλεισίματος των επιχειρήσεων με εντολή δημόσιας αρχής, καθώς και των πληττόμενων. Το συνολικό ποσό για τις αναστολές Νοεμβρίου ανέρχεται σε 439,975 εκ. ευρώ και αφορά 674.871 εργαζόμενους«, δήλωσε σχετικά ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννης Βρούτσης.

Στην αναμενόμενη πληρωμή της Παρασκευής συμπεριλαμβάνονται και 14.736 περιπτώσεις υποβολών, που αφορούν ορθές επαναλήψεις δηλώσεων εργοδοτών. Παράλληλα, σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας 23.866 εργαζόμενοι δεν υπέβαλαν την απαιτούμενη δήλωση εργαζομένου αποδοχής μέσα στην προβλεπόμενη προθεσμία. Τώρα καλούνται από το υπουργείο Εργασίας να προβούν – όσοι φυσικά δικαιούνται την αποζημίωση ειδικού σκοπού – σε υποβολή δήλωσης στο σύστημα “Εργάνη” το οποίο παραμένει ανοικτό για να δέχεται δηλώσεις, ώστε να συμπεριληφθούν σε επόμενες πληρωμές.

Σύμφωνα με τον υπουργό, από την αρχή της πανδημίας μέχρι και τον μήνα Νοέμβριο το Πληροφοριακό Σύστημα ΕΡΓΑΝΗ έχει καταβάλει πληρωμές ποσών ύψους 2,52 δισ. ευρώ σε 3.429.710 δικαιούχους εργαζομένους και σε 185.605 επιχειρήσεις.