Με το βραβείο SHARP ( Safety & Health Award Recognition for Projects) για την Αριστεία στον τομέα της Ασφάλειας βραβεύθηκε το έργο της Energean για την ανάπτυξη του κοιτάσματος φυσικού αερίου Karish στο Ισραήλ.
Όπως ενημέρωσε η εταιρεία με ανάρτησή της στους λογαριασμούς social media που διατηρεί, το ναυπηγείο Admiralty Yard στη Σιγκαπούρη βραβεύθηκε με το βραβείο SHARP για τις εργασίες κατασκευής και τοποθέτησης του βασικού εξοπλισμού του FPSO Energean Power που θα αναπτύξει το κοίτασμα Karish, σε μια επένδυση της τάξης των 1,6 δισεκ. δολαρίων που έχει πλέον ολοκληρωθεί σε ποσοστό 85%.
To project της Energean στη Σιγκαπούρη συμπλήρωσε 5,5 εκατομμύρια εργατικές ώρες χωρίς οποιοδήποτε εργατικό ατύχημα με αποτέλεσμα να κερδίσει το βραβείο το οποίο τελεί υπό την ευθύνη του Υπουργείου Εργασίας της Σιγκαπούρης και του Συμβουλίου για την Ασφάλεια και την Υγεία στην χώρα.


Η Energean συνόδευσε την ανάρτησή της με φωτογραφίες από την ομάδα της στο ναυπηγείο καθώς και από τις εργασίες στο FPSO «Energean Power» το οποίο θα έχει τη δυνατότητα να προμηθεύει τους πελάτες της εταιρείας στο Ισραήλ και την Ανατολική Μεσόγειο με 8 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου τον χρόνο, δηλαδή ποσότητα σχεδόν διπλάσια με τη συνολική κατανάλωση της Ελλάδας σε ένα χρόνο.