Μετά τις εικόνες συνωστισμού σε Harrods και Γαλλία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας παραδέχετε πως η ελληνική κυβέρνηση ανησυχεί για κάτι παρόμοιο στη χώρα μας σε περίπτωση που ανοίξει εξ’ ολοκλήρου το λιανεμπόριο. «Είναι βέβαιο ότι δε θα πάμε σε άνοιγμα όπως πολλοί το είχαν φανταστεί».

Για το τι ακριβώς θα γίνει σε λιανεμπόριο, εκκλησίες και κομμωτήρια, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας στον Alpha παρέπεμψε σε ανακοινώσεις την Παρασκευή. Παρόλα αυτά, έκανε λόγο για διχογνωμία στις τάξεις των λοιμωξιολόγων σχετικά με την λειτουργία των καταστημάτων.

Σε περίπτωση που τελικά λειτουργήσει το λιανεμπόριο σε οποιαδήποτε μορφή, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι θα υπάρξει και ελαστικοποίηση του βραδινού ωραρίου για τις μετακινήσεις.

«Είναι πολύ υψηλό το επιδημιολογικό φορτίο, δεν πέφτουν ακόμα τα κρούσματα, δεν αποσυμφορούνται οι ΜΕΘ με το βαθμό που θα θέλαμε, οι επιστήμονες είναι πολύ επιφυλακτικοί για οποιοδήποτε περαιτέρω άνοιγμα» τόνισε ο κ. Πέτσας.

Ταυτόχρονα ζήτησε να υπάρξει αυτοσυγκράτηση στην αποστολή των SMS για τις μετακινήσεις κάνοντας λόγο για κρίσιμες εβδομάδες και τονίζοντας για ακόμη μια φορά ότι τα φετινά Χριστούγεννα κάθε οικογένεια θα τα περάσει με άλλη μια που θα επιλέξει.

«Δεν πρέπει να επιτρέψουμε 3ο κύμα, καλύτερο το προλαμβάνειν παρά το θεραπεύειν. Να δείξουμε όλοι αυτοσυγκράτηση, να προσέξουμε τις επαφές μας. Με την οικογένεια μας, με το στενό κύκλο μας να μείνουμε σπίτι για να περιορίσουμε τη τη διασπορά.» είπε, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο εμβόλιο «Είναι αχτίδα αισιοδοξίας το εμβόλιο, ας φροντίσουμε αυτό να γίνει χωρίς προβλήματα».