Ο Κωνσταντίνος Φλώρος, αρχηγός του ΓΕΕΘΑ πραγματοποίησε επίσκεψη στην κορβέτα «BAYNUNAH» των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων η οποία βρίσκεται ελλιμενισμένη στον Πειραιά για επίσκεψη.

Τον Α/ΓΕΕΘΑ υποδέχτηκαν η Α’ γραμματέας υπεύθυνη διεθνών σχέσεων της πρεσβείας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Eiman Almazrouei, ο βοηθός του ακόλουθου άμυνας των Η.Α.Ε. Συνταγματάρχης Waleed Alharmi και ο Κυβερνήτης του πλοίου Αντιπλοίαρχος Khamis Almazrouei.

Παραβρέθηκαν επίσης ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος, Στυλιανός Πετράκης ΠΝ, ο διευθυντής του Δ΄ κλάδου του ΓΕΕΘΑ Υποναυάρχος, Φραγκίσκος Λελούδας ΠΝ και ο διευθυντής της διεύθυνσης διεθνών σχέσεων του ΓΕΕΘΑ Ταξίαρχος, Νικόλαος Τριανταφύλλου, ο οποίος υπέγραψε Πρωτόκολλο Στρατιωτικής Συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών για το έτος 2021.

Με το πρωτόκολλο εμβαθύνεται περαιτέρω η στρατιωτική συνεργασία των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών μέσω της διεξαγωγής κοινών εκπαιδευτικών και επιχειρησιακών δραστηριοτήτων.


Η κορβέτα βρέθηκε στον χώρο ελλιμενισμού μετά την συμμετοχή της στην άσκηση «ΜΕΔΟΥΣΑ – 10» και την συνεκπαίδευση με μονάδες του Πολεμικού Ναυτικού και αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας (PASSEX).