Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και τις καταιγίδες μέχρι και την Παρασκεύη το πρωί.

Με αφορμή την επιδείνωση των καιρικών φαινομένων η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας απευθύνει ισχυρή σύσταση στους κατοίκους των Περιφερειακών Ενοτήτων Ξάνθης, Ροδόπης, Καβάλας και Αιτωλοακαρνανίας, περιοχές στις οποίες θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ζητά από τους πολίτες των εν λόγω περιοχών να ακολουθήσουν πιστά τις οδηγίες και να αποφεύγουν άσκοπες μετακινήσεις όσο διαρκέσει η κακοκαιρία.

Η ΓΓΠΠ συστήνει να:

-αποφεύγουν κάθε άσκοπη μετακίνηση κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων και να ασφαλίσουν τις πόρτες και τα παράθυρά τους, έχοντας πάντα υπόψη σε περίπτωση δημιουργίας χειμάρρων να μετακινηθούν στα ψηλότερα σημεία του σπιτιού.

-Μην διασχίζουν για κανένα λόγο χείμαρρους, ρέματα ή δρόμους που έχουν πλημμυρίσει, πεζή ή με όχημα.

-παρακολουθούν τις σχετικές ανακοινώσεις στα ΜΜΜ και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.

Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται καθημερινά για την εξέλιξη των έκτακτων καιρικών φαινομένων στα δελτία καιρού και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ.