Τα νέα δεδομένα, λόγω κορωνοϊού, δεν επιτρέπουν τις παραδοσιακές επισκέψεις, με τα παιδιά να κάθονται στην αγκαλιά του Άγιου Βασίλη σε κάποιο εμπορικό κέντρο και να ζητούν τα δώρα τους. Όμως, η τεχνολογία έδωσε τη λύση για τις οικογένειες που θέλουν να κρατήσουν αυτή την παράδοση και- κυρίως- σε όσους υποδύονται τον Άγιο Βασίλη για να βγάλουν χρήματα.

Όπως ο 79χρονος Ντον Γουάιτ και η 73χρονη Μέρι Ρότζερς, που υποδύονται τον Άγιο Βασίλη και τη σύζυγό του εδώ και χρόνια. Οι δυο τους παραδέχονται πως παρότι πίστευαν ότι φέτος δεν θα έχουν καθόλου δουλειά, τελικά είναι πιο απασχολημένοι από ποτέ.

Κάθε χρόνο οι δυο τους εμφανίζονται με τις στολές τους σε εστιατόρια, μουσεία και εκδηλώσεις. Τώρα δέχονται 4-6 βιντεοκλήσεις την ώρα, για έως και 9 ώρες καθημερινά, από παιδιά σε κάθε γωνιά των ΗΠΑ, που τους βρίσκουν μέσω της ιστοσελίδας τους. Η χρέωση για αυτή τη συνομιλία μέσω Zoom είναι από 49 δολάρια για πέντε λεπτά έως 69 δολάρια για 10 λεπτά.

Σε αντίστοιχες λύσεις έχουν καταφύγει μεγάλες εταιρείες, που κάθε χρόνο βάζουν τον Άγιο Βασίλη στο χριστουγεννιάτικο σκηνικό τους, για να αυξήσουν την προσέλευση στα καταστήματά τους. Στα Macy’s για παράδειγμα, μπορεί φέτος να μην πάει ο Άγιος Βασίλης για πρώτη φορά έπειτα από σχεδόν 160 χρόνια, αλλά μέσω ιστοσελίδας ο κόσμος μπορεί να βγάλει selfies μαζί του ή να παίξει παιχνίδια. Η αλυσίδα Sam’s Club στη δική της πλατφόρμα προσφέρει δωρεάν συζητήσεις με τον Άγιο Βασίλη στα μέλη της που έχουν συνδρομή.