Αύξηση 1,2% σημείωσε ο αριθμός των απασχολούμενων στην Ελλάδα στο τρίτο τρίμηνο του 2020 σε σύγκριση με το δεύτερο τρίμηνο, έναντι αύξησης 1% στην Ευρωζώνη, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (Eurostat).

Στο δεύτερο τρίμηνο του έτους, η απασχόληση είχε μειωθεί κατά 2,8% στην Ελλάδα και κατά 3% στην Ευρωζώνη.

Οι ώρες εργασίας στην Ελλάδα αυξήθηκαν στο τρίτο τρίμηνο κατά 29,9% έναντι αύξησης 14,8% στην Ευρωζώνη, μετά τη μεγάλη πτώση τους κατά 22,6% και 13,6%, αντίστοιχα, που είχε σημειωθεί στο δεύτερο τρίμηνο.

Όπως σημειώνει η Eurostat, «ενώ ο αντίκτυπος της πανδημίας COVID-19 στον αριθμό των απασχολούμενων μετριάστηκε από τα προγράμματα στήριξης των κυβερνήσεων, οι μεταβολές στις ώρες εργασίας ήταν πολύ πιο έντονες».

Σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2019, η απασχόληση και οι ώρες εργασίας ήταν μειωμένες στην Ελλάδα κατά 1,8% και 4,6%, αντίστοιχα, ενώ στο σύνολο της Ευρωζώνης ήταν μειωμένες κατά 2,3% και 4,5%, αντίστοιχα.

Η Eurostat αναφέρει ότι η αύξηση της απασχόλησης στην Ευρωζώνη το τρίτο τρίμηνο ήταν η ισχυρότερη από το 1995 που άρχισαν οι σχετικές χρονολογικές σειρές. Η ίδια εκτιμά ότι στο τρίτο τρίμηνο του 2020 ο αριθμός των απασχολουμένων στην ΕΕ ανερχόταν σε 205,2 εκατομμύρια, από τους οποίους τα 157,4 εκατομμύρια άτομα ήταν στην Ευρωζώνη.