Το ενδιαφέρον για την αγορά εργασίας στο Ηνωμένο Βασίλειο από εργαζόμενους εκτός Ε.Ε έχει αυξηθεί κατά 20% με «πρωταγωνιστές» εκείνους που έρχονται από το Χονγκ Κονγκ για να αναζητήσουν δουλειά.

Σύμφωνα με νέα έρευνα που είδε το φως της δημοσιότητας η ζήτηση στην αγορά εργασίας του Λονδίνου από εργατικό δυναμικό προερχόμενο εκτός της Ευρωπαϊκής Ενωσης ξεπέρασε την ζήτηση από ευρωπαίους πολίτες για πρώτη φορά σε βάθος 7ετίας.

Η αύξηση του ενδιαφέροντος από χώρες που δεν ανήκουν στην Ε.Ε οφείλεται εν μέρει στην προσφορά της βρετανικής κυβέρνησης για χορήγηση υπηκοότητας 3 εκατ. ανθρώπων από το Χόνγκ Κόνγκ μετά την επιβολή νόμου περί εθνικής ασφάλειας στο Χονγκ Κονγκ από το Πεκίνο.

Επιπλέον, η πανδημία του Covid-19 είχε σαν αποτέλεσμα να σημειωθεί μεγάλη πτώση στον αριθμό των ξένων πολιτών που εγγράφηκαν στο σύστημα Εθνικής Ασφάλισης της χώρας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία υπήρξε σταθερή μείωση του ενδιαφέροντος εργαζόμενων από την Ε.Ε από το δημοψήφισμα του Brexit το 2016 μέχρι σήμερα καθώς οι πολίτες της ΕΕ θα αντιμετωπίσουν για πρώτη φορά περιορισμούς θεώρησης βίζας.