Το θέμα απεικόνισης του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα σε χαρτονόμισμα έθεσε μια γερουσιαστής της Αργεντινής και παρουσίασε την πρότασή της στο Κογκρέσο της χώρας.

Λαμβάνοντας τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, η Νόρμα Ντουράνγκο, πρότεινε στη μία όψη του χαρτονομίσματος των 1.000 πέσος (σ.σ. 12,27 δολάρια) να απεικονίζεται το πρόσωπο του Μαραντόνα και στην άλλη πλευρά, να αναπαρίστανται ορισμένα από τα πιο διάσημα γκολ στην καριέρα του κορυφαίου ποδοσφαιριστή, όπως το «χέρι του Θεού».

«Η ιδέα δεν είναι μόνο να αποτίσουμε φόρο τιμής στο πιο σημαντικό είδωλό μας, αλλά και να σκεφτούμε το οικονομικό ζήτημα. Πιστεύουμε ότι, όταν οι τουρίστες έρχονται εδώ, θα θέλουν να πάρουν ένα “Maradona” μαζί τους» δήλωσε η Ντουράνγκο.

Ωστόσο, υπάρχει αντίδραση από μερίδα Αργεντινών, οι οποίοι θεωρούν ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο ίσως θα μπορούσε να εκληφθεί ως «νομιμοποίηση μίας παράνομης πράξης».

Η γερουσιαστής από την επαρχία Λα Πάμπα είπε ότι η τελική απόφαση θα ληφθεί από τους νομοθέτες, οι οποίοι αναμένεται να εξετάσουν την πρότασή της στις αρχές του επόμενου έτους.