Την ώρα που η Ινδία μάχεται για τον περιορισμό της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, έχοντας τον δεύτερο μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων παγκοσμίως, μια μυστηριώδη ασθένεια αναστάτωσε τους κατοίκους της επαρχίας Άντρα Πράντες.

450 άνθρωποι χρειάστηκε να νοσηλευτούν στο νοσοκομείο της περιοχής καθώς παρουσίασαν ύποπτα συμπτώματα τα οποία προσομοίαζαν με αυτά της επιληψίας.

Στην πόλη Ελούρου οι άνθρωποι ξαφνικά κατέρρεαν, πάθαιναν επιληπτικές κρίσεις και ναυτίες ενώ κάποιοι έβγαζαν ακόμη και αφρούς από το στόμα τους.

Σύμφωνα με τον Guardian ένας άνδρας, ηλικίας 45 ετών, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με εμφανή συμπτώματα καρδιακού επεισοδίου ο οποίος λίγο αργότερα κατέληξε.

455 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου και περισσότεροι από 200 έχουν ήδη πάρει εξιτήριο.

Το γεγονός βεβαίως ανησύχησε τις τοπικές υγειονομικές αρχές φοβούμενοι πως τα συμπτώματα είχαν σχέση με τον κορωνοϊό.

Όλοι οι ασθενείς εξετάστηκαν για covid19 κι ήταν όλοι αρνητικοί κάτι που οδήγησε τον υπουργός Υγείας της περιοχής να κάνει λόγο για ένα τοπικό φαινόμενο.

«Οι ειδικοί γιατροί εργάζονται για να βρουν την αιτία της ασθένειας και περιμένουμε τα αποτελέσματα από τα εργαστήρια. Θα μπορούσε να είναι από κάποια τροφή ή από το νερό ή από τον αέρα ή από κάποια άλλη αιτία. Αλλά ξέρουμε ότι είναι τοπικό, οι άνθρωποι που έχουν επηρεαστεί ζουν στην ίδια πόλη» δήλωσε.