«Ποτέ δεν είπα τη δική μου άποψη για γεγονότα που με ανάγκασαν να αποσυρθώ από την πολιτική, άλλοι τα αφηγήθηκαν αντ’ εμού, βασισμένοι σε άρθρα εφημερίδων, συνεντεύξεις και πραγματικά ή υποτιθέμενα γεγονότα. Ήρθε η ώρα να μιλήσω» με αυτά τα λόγια, σε μια ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, ο ίδιος ο Ντομινίκ Στρος Καν μιλά για πρώτη φορά μετά από το σκάνδαλο που είχε ξεσπάσει 9 χρόνια πριν.

Σύμφωνα με τα όσα είχε ισχυριστεί η Ναφισάτου Ντιαλό, η οποία εργαζόταν ως καμαριέρα στο ξενοδοχείου «Sofitel» της Νέας Υόρκης, ο Ντομινίκ Στρος Καν την είχε βιάσει.

Το Netflix προβάλλει ένα ντοκιμαντέρ με όλες τις πιπεράτες λεπτομέρειες των όσων συνέβησαν στο ξενοδοχείο γεγονός που αποτέλεσε και την πολιτική αποκαθήλωση του πανίσχυρου τότε άνδρα.

Στο ντοκιμαντέρ, με τίτλο «Δωμάτιο 2806: Το σκάνδαλο DSK», περιλαμβάνονται μαρτυρίες και αναλύσεις της Γαλλίδας δημοσιογράφου Ραφαέλ Μπακέ, η οποία εργάζεται στην εφημερίδα «Le Monde» αλλά και της ίδιας της Ναφισάτου Ντιαλό.

Ήταν 14 Μαΐου 2011 όταν κατηγορήθηκε για τον βιασμό της έγχρωμης καμαριέρας όπου ακόμη και στο δικαστήριο αμφισβητήθηκε η αξιοπιστία των όσων δήλωσε η ίδια η Ναφισάτου Ντιαλό.

Το ντοκιμαντέρ θα προβληθεί σε τέσσερα επεισόδια, σε σκηνοθεσία Jalil Lespert.

Το σκάνδαλο «DSK» αποτέλεσε την πολιτική του ταφόπλακα αλλά εξακολούθησε να όμως να απασχολεί τα media καθώς έκτοτε κατηγορήθηκε κι ως προαγωγός συμμετέχοντας σε κύκλωμα που διοχέτευε ιερόδουλες σε οίκο ανοχής της πόλης Λιλ, στη Γαλλία.

Με δύο tweets του ο Στρος Καν στις 4 Δεκεμβρίου, ανακοινώνει την παραγωγή ενός ντοκιμαντέρ για το οποίο έχει προσωπικά συμφωνήσει.