Ο ΣΕΠΕ διοργανώνει και φέτος το «digital economy forum 2020: Χτίζοντας την Ψηφιακή Ελλάδα».

Βασικές ενότητες προς συζήτηση θα αφορούν στην επένδυση της ψηφιακής τεχνολογίας, στην ψηφιακή αυτοδιοίκηση και στην αξιοποίηση των ψηφιακών τεχνολογιών σε παραγωγικούς κλάδους της οικονομίας.

Το ψηφιακό forum θα λάβει χώρα 14-16/12 μέσα από μία καινοτόμο ψηφιακή πλατφόρμα, τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τα προβλεπόμενα μέτρα πρόληψης για την αντιμετώπιση του COVID-19.

Την εναρκτήριο κεντρική ομιλία θα πραγματοποιήσει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ από το βήμα του forum θα μιλήσει και ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας. 

Στο digital economy forum 2020 θα λάβουν μέρος κορυφαία κυβερνητικά στελέχη, αξιωματούχοι Ευρωπαϊκών θεσμών, εκπρόσωποι κλαδικών φορέων και οργανισμών, εκπρόσωποι και ειδικοί της παγκόσμιας αγοράς τεχνολογίας καθώς και φορέων της οικονομίας.

Οι τοποθετήσεις των ειδικών αναμένεται να δώσουν νέα διάσταση στο ψηφιακό στοίχημα που κερδίζει η Ελλάδα και στα βήματα που πρέπει ακόμη να γίνουν τόσο στο λιανεμπόριο, στο smarthome άσο και στις υποδομές των τηλεπικοινωνιών της χώρας.

Στη νέα πραγματικότητα που έχει δημιουργήσει η πανδημία του COVID-19, η τεχνολογία τόσο στην Ευρώπη, όσο και στην Ελλάδα, κατέχει καίριο ρόλο και αποτελεί θεμελιώδη προτεραιότητα για την κοινωνία και την οικονομία. Μέσα σε αυτήν την τραγική κρίση, η στρατηγική κατεύθυνση για τη μετάβαση σε μία σύγχρονη “ψηφιακή” Ελλάδα με αποφασιστικότητα και σχέδιο αποτελεί κοινό στόχο όλων μας.

Το digital economy forum 2020 τελεί υπό την αιγίδα της προέδρου της Δημοκρατίας,Κατερίνας Σακελλαροπούλου, ενώ περισσότερες πληροφορίες για το forum μπορείτε να διαβάσετε πατώντας τον ακόλουθο σύνδεσμο: deforum.sepe.gr