Η συζήτηση του νομοσχεδίου με τις ρυθμίσεις για τη σωφρονιστική νομοθεσία συνεχίστηκε με εντάσεις και διαξιφισμούς περί θεατρινισμών, μετά και την κίνηση του Χρήστου Σπίρτζη να πάει στη Βουλή με μια ανθοδέσμη.

Σημειώνεται ότι ο κ. Σπίτρζης έδωσε μια ανθοδέσμη στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, λέγοντας: «Σας έφερα λίγα λουλούδια σαν και αυτά που πέταξε ο αστυνομικός των ΜΑΤ. Η πράξη αποτελεί προσβολή στον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο, στον ελληνικό λαό και τη δημοκρατία. Να δώσετε ένα λουλούδι στον πρωθυπουργό, ένα να κρατήσετε εσείς και ένα για τη φυσική ηγεσία, για να θυμάστε τους ακροδεξιούς θύλακες που έχετε αφήσει να ξεσαλώνουν και να καταπατούν κάθε έννοια».

Βούλτεψη: «Να σταματήσετε το θέατρο στον ΣΥΡΙΖΑ»

Η βουλευτής της ΝΔ, Σοφία Βούλτεψη, απάντησε σε έντονο ύφος «Δεν μπορείτε να δίνετε ανθοδέσμες μέσα στην αίθουσα της Γερουσίας, να σταματήσετε το θέατρο στον ΣΥΡΙΖΑ. Κάνατε την παράστασή σας, είστε εντάξει τώρα, τελείωσε το σκετσάκι».

Και πρόσθεσε: «Ούτε ο αστυνομικός έκανε σωστή χρήση της ανθοδέσμης, ούτε εσείς, διακωμωδείτε τελικά με αυτό τον τρόπο ένα θλιβερό περιστατικό που ερευνάται και περισσότερο αφορά την ανθρώπινη ψυχή και λιγότερο την αστυνομία».

«Αυτό που συνέβη είναι λυπηρό και καταδικαστέο και δείχνει τη δουλειά που πρέπει να γίνει για τον εκδημοκρατισμό των σωμάτων ασφαλείας. Έχουν διαμορφωθεί θύλακες που έχουν σαφώς μια αντιδημοκρατική κατεύθυνση», είπε ο Γ. Καμίνης του ΚΙΝΑΛ, με τη Φ. Μπακαδήμα του ΜέΡΑ25 να προσθέτει: «Είναι μια εικόνα με αναίτιες προσαγωγές, γροθιά στο στομάχι κάθε δημοκράτη πολίτη».

Χρυσοχοΐδης: Οι επέτειοι καταστροφής τελείωσαν

Από την πλευρά του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σχολίασε: «Δεν με εξέπληξε η χειρονομία του κ. Σπίρτζη γιατί σε αυτή την αίθουσα ο λαϊκισμός αφθονεί. Η φετινή και η περσινή χρονιά είναι οι μόνες που δεν κάηκε η Αθήνα. Δεν καταστράφηκε η πόλη με εξαίρεση τα επεισόδια στο ΑΤ Κολωνού. Στον Κολωνό τραυματίστηκαν 4 αστυνομικοί με σοβαρά κατάγματα, αλλά ούτε ένα σχόλιο δεν ακούστηκε. Η ευαισθησία εξαντλήθηκε στην ανθοδέσμη. Είναι λυπηρό να έχουν εξελιχθεί η 6η Δεκεμβρίου και το Πολυτεχνείο σε γιορτή καταστροφής. Είναι και πολυδάπανο. Αυτό τελείωσε. Θα πάρει λίγο χρόνο, αλλά αυτή η υπόθεση έκλεισε».

Και συμπλήρωσε «Η τεράστια πλειοψηφία συμπολιτών μας δεν ασχολήθηκε με τη χθεσινή ημέρα. Απομένουν αυτοί οι 1000 που εκπροσωπούν την ευυπόληπτη υπερευαισθησία δικαιωμάτων. Ο νόμος είναι ένας και καμία κοινωνία της Αθήνας δεν εξαιρείται όσο και αν φωνάζει. Η δήθεν αριστερή ευαισθησία είναι φθηνή. Για αυτό και η κοινωνία σας έχει γυρίσει την πλάτη».

Ο υπουργός ανέφερε ότι από τους περίπου 400 προσαχθέντες μόλις οι 6 δέχθηκαν να υποβληθούν σε covid test και πρόσθεσε: «Αυτοί που αρνήθηκαν το τεστ έκαναν στη συνέχεια μήνυση στον Αττικάρχη γιατί τάχα οι αστυνομικοί δεν άλλαζαν γάντια. Ο παραλογισμός δεν έχει όριο. Οι μεγάλες κουβέντες περί δημοκρατίας κρύβουν ανυπόληπτη στάση».

Για το απαράδεκτο περιστατικό με τον αστυνομικό και την ανθοδέσμη ο υπουργός είπε: «Ένας αστυνομικός ασχημόνησε με την ανθοδέσμη. Οι 4.000 αστυνομικοί έκαναν σωστά τη δουλειά τους. Η ΕΔΕ θα τελειώσει μέσα σε 15 ημέρες. Είναι όμως πολιτική επιλογή να αναφέρεστε στον έναν και όχι στους 4.000 και στους τραυματίες στον Κολωνό».