Πράσινο βάφτηκε το αθηναϊκό ντέρμπι που έγινε στο ΟΑΚΑ. Ο Παναθηναϊκός ήταν ο θριαμβευτής με 2-1 και παράλληλα βύθισε την Ένωση σε μια βαθιά κρίση. Οι Κιτρινόμαυροι μπήκαν από σήμερα σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση, στο επίκεντρο της οποίας βρίσκεται ο Μάσιμο Καρέρα. Μάλιστα φαίνεται πως πλέον υπάρχει «χοντρό» θέμα με τον Ιταλό τεχνικό, η θέση του οποίου είναι στον… αέρα! Δεν αποκλείεται μάλιστα να υπάρξουν εξελίξεις τις επόμενες ώρες.

Η ομάδα του Μπόλονι ήταν το απόλυτο αφεντικό του ματς, πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων από το πρώτο ημίχρονο με τα γκολ των Μακέντα και Κουρμπέλη και επί της ουσίας δεν κινδύνεψαν παρά μονάχα σε ελάχιστες περιπτώσεις. Το μόνο που κατάφεραν οι γηπεδούχοι ήταν να μειώσουν στο τελικό σκορ με τον Ολιβέιρα στο 87’. Αυτή η νίκη δίνει τεράστια ψυχολογική ώθηση στον Παναθηναϊκό, την ίδια στιγμή που η ΑΕΚ βλέπει τον ουρανό πάνω από τα Σπάτα να συννεφιάζει επικίνδυνα.

Στο 34’ ο Παναθηναϊκός έκανε το 0-1! Μετά από κάθετη του Χατζηγιοβάννη ο Μακέντα θα βρεθεί απέναντι στον Τσιντώτα και θα τον νικήσει με πλασέ, με την μπάλα να περνά κάτω από το σώμα του τερματοφύλακα της Ένωσης!

Ενώ στο 38’ η ομάδα του Μπόλονι θα φτάσει μια ανάσα και από ένα δεύτερο γκολ! Μετά από τραγικό λάθος του Ινσούα ο Βιγιαφάνιες βρέθηκε απέναντι στον Τσιντώτα, όμως ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ έκανε τεράστια επέμβαση και κράτησε την ομάδα του στο ματς.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν πάρει τον έλεγχο, είχαν πάει το παιχνίδι εκεί που ήθελαν και η ΑΕΚ ήταν μπλοκαρισμένη. Και λίγο πριν τελειώσει το ημίχρονο βρήκαν και δεύτερο γκολ! Ο Ζαγαρίτης θα «χορέψει» την άμυνα της Ένωσης από αριστερά, θα μπει στην περιοχή, θα γυρίσει στον Κουρμπέλη και ο αρχηγός του Παναθηναϊκού θα κάνει το 0-2 με πλασέ, αφού η μπάλα βρήκε στο δοκάρι και εν συνεχεία πέρασε καθαρά τη γραμμή!

Στο 65’ ο Καρέρα θα τα παίξει όλα για όλα ρίχνοντας στο ματς και τον Ολιβέιρα αντί του Σάκχοφ, με τη διάταξη του Δικεφάλου να γίνεται πλέον 4-4-2.

Στο 87΄η ΑΕΚ θα μειώσει το σκορ και θα δώσει ξανά ενδιαφέρον στο παιχνίδι. Ο Παουλίνιο θα σεντράρει από δεξιά, ο Ολιβέιρα θα κοντρολάρει και από κοντά θα κάνει το 1-2 με πλασέ.

Δύο λεπτά αργότερα η ΑΕΚ θα αγγίξει το 2-2! Ο Μαχαίρας θα μπει στην περιοχή του ΠΑΟ από αριστερά, θα γυρίσει παράλληλα την μπάλα, αυτή θα φύγει από τον Διούδη όμως πριν ο Λιβάγια προλάβει να τη στείλει στα δίχτυα, θα απομακρύνει ο Σένκεφελντ. Τελικώς το 1-2 παρέμεινε μέχρι τέλους, με τον Παναθηναϊκό να φεύγει από το ΟΑΚΑ με μια τεράστιας σημασίας νίκη.

Γκολ: Μακέντα 34’, Κουρμπέλης 45’, Ολιβέιρα 87’

ΑΕΚ (Μ. Καρέρα, 4-2-3-1): Τσιντώτας, Βασιλαντωνόπουλος (46’ Παουλίνιο), Σβάρνας, Νεντελτσεάρου (82’ Χνιντ), Ινσούα, Σάκχοφ (66’ Ολιβέιρα), Κρίστισιτς, Τάνκοβιτς (46’ Γκαρσία), Μάνταλος, Λιβάγια, Ανσαριφάρντ (82’ Μαχαίρας)

Παναθηναϊκός (Λ. Μπόλονι, 4-3-3): Διούδης, Σάντσες, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Ζαγαρίτης, Κουρμπέλης, Μαουρίτσιο, Αλεξανδρόπουλος (86’ Πούγγουρας), Χατζηγιοβάννης (87’ Χουανκάρ), Βιγιαφάνες (70’ Καρλίτος), Μακέντα (72’ Αγιούμπ)