Για τον εντοπισμό προβλημάτων και λαθών που η διόρθωση τους είναι κυριολεκτικά ζήτημα ζωής ή θανάτου μίλησε ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου της Φ.Γεννηματά, Μ.Οθωνας σε συνέντευξη του που παραχώρησε στην εφημερίδα ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ.

Στην ερώτηση για το τί θα μπορούσε να είχε συμβεί για να στηριχθούν οι επιχειρήσεις και ο κόσμος της εργασίας απάντησε, ότι, έχουν σαν Κίνημα Αλλαγής  καταθέσει ολοκληρωμένη, ρεαλιστική και κοστολογημένη πρόταση. Να μείνουμε εδώ σε 2 κρίσιμα σημεία. Την πλήρη επιδότηση του συνόλου του μισθολογικού κόστους για μηνιαίες αποδοχές έως 1000 ευρώ, αντί το πρόγραμμα μισός μισθός – μισή δουλειά που επιβάλλει η κυβέρνηση. Με πόρους από το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα SURE, που σήμερα είμαστε ουραγοί στην αξιοποίηση του. Σε ότι αφορά την αγορά, επείγει να υπάρξει γενναία αύξηση του προϋπολογισμού του προγράμματος επιστρεπτέας προκαταβολής, που είναι το μόνο που πραγματικά φτάνει στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι σήμερα λιγότερες από 20.000 επιχειρήσεις θα μοιραστούν πάνω από 7 δις ευρώ μέσω των “εργαλείων ρευστότητας” που οι τράπεζες διοχετεύουν ανενόχλητες στους «καλούς» τους πελάτες. Την ίδια στιγμή που περισσότερες από 400.000 επιχειρήσεις συνωστίζονται για να λάβουν 2 δις από την επιστρεπτέα προκαταβολή του Νοεμβρίου.

Τέλος, για τα σενάρια που διακινούνται για εμπλοκή του Μαξίμου στην εκλογή του προέδρου του ΚΙΝΑΛ, άφησε σαφείς αιχμές για περίοδο που  περίοδο η πολιτική και επικοινωνιακή ισχύς είναι στα χέρια της Μαξίμου ΑΕ αλλά η μεθόδευση δεν γίνεται μόνο από τη μια πλευρά.