Στο εδώλιο οδηγήθηκε ο Ζοέλ λε Σκουαρνέ όπου κρίθηκε ένοχος για υποθέσεις βιασμού τεσσάρων ανηλίκων, ωστόσο οι εισαγγελείς παρουσίασαν αποδεικτικά στοιχεία σύμφωνα με τα οποία ο δράστης είχε ασελγήσει σε βάρος περίπου 312 ανθρώπων από το 1984 μέχρι το 2014. Ο ένοχος καταδικάστηκε σε 15 χρόνια φυλάκιση.

Στη διάρκεια της έρευνας, που οδήγησε στην απόδειξη ενοχής του 70χρονου, βρέθηκαν ημερολόγια που ανήκαν στον χειρουργό και στα οποία έγραφε με ανατριχιαστική γλαφυρότητα τις σεξουαλικές σκηνές με τα παιδιά.

Ο χειρουργός ασελγούσε σε βάρος εκατοντάδων παιδιών από το 1984 μέχρι το 2014 – Διατηρούσε ημερολόγιο στο οποίο έγραφε λεπτομέρειες από τις σεξουαλικές σκηνές με τα παιδιά

Ο γνωστός χειρουργός και πατέρας τριών παιδιών παραδέχθηκε την ενοχή του, ενώ είναι πιθανό το σενάριο να καθίσει για δεύτερη φορά στο εδώλιο.

Ανάμεσα στα τέσσερα θύματα, για τα οποία καταδικάστηκε, βρίσκεται και ένα παιδί τέσσάρων ετών το οποίο ήταν ασθενής του.

Παρά την καταδίκη του το 2005, σε τέσσερις μήνες φυλάκιση με αναστολή, ο γιατρός εξακολούθησε να προβαίνει σε αποτρόπαιες σεξουαλικές ενέργειες.

Η αστυνομία εντόπισε περισσότερες από 300.000 άσεμνες εικόνες ανηλίκων στην κατοχή του γιατρού, ενώ όπως αποκαλύφθηκε εκμεταλλευόταν σεξουαλικά τα παιδιά ενώ ήταν μόνα στο δωμάτιο του νοσοκομείου.