Παρατείνεται έως και 7/12 και ώρα 6:00 το πρωί η αναστολή λειτουργίας των δημόσιων κι ιδιωτικών ΚΤΕΟ της χώρας.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, για το διάστημα αυτό επιτρέπεται μόνο ο τεχνικός έλεγχος φορτηγών με ΜΑΜΦΟ >3,5 t και λεωφορείων τόσο σε δημόσια όσο κι ιδιωτικά ΚΤΕΟ τα οποία διαθέτουν εγκεκριμένη κι αδειοδοτημένη γραμμή τεχνικού ελέγχου βαρέων οχημάτων.

Τα ΚΤΕΟ τα οποία θα εξυπηρετούν αυτές τις κατηγορίες οχημάτων υποχρεούνται σε κανόνες και πρωτόκολλα ασφαλούς λειτουργίας με γνώμονα τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

ΚΑΝΟΝΕΣ:

– Μέγιστος αριθμός 9 ατόμων σε αναμονή

– Προσέλευση μόνο κατόπιν ραντεβού 

– Ωράριο λειτουργίας έως τις 20:30 μ.μ.

Η παράταση των 45 ημερών που έχει δοθεί με τις (β), (γ) και (δ) σχετικές εγκυκλίους επεκτείνεται κατά 25 ημέρες. Επίσης, όπου στις παραπάνω εγκυκλίους αναφέρεται ως καταληκτική ημερομηνία η Δευτέρα 30-11-2020, αυτή μετατίθεται τη Δευτέρα 7-12-2020.

Οχήματα για τα οποία προκύπτει ότι συντρέχουν λόγοι ανωτέρας βίας εντός του χρονικού διαστήματος από Σάββατο 7/11 έως και Δευτέρα 7/12 ελέγχονται χωρίς την καταβολή πρόσθετου ειδικού τέλους έως και τις 29 Ιανουαρίου 2021.

Για τα οχήματα τα οποία έχουν ήδη εκδοθεί άδειες κυκλοφορίας (με την παρατήρηση για τεχνικό έλεγχο εντός 45 ημερών) η υποχρέωση για προσκόμιση του Δελτίου Τεχνικού Ελέγχου στην αρμόδια Υπηρεσία Μεταφορών και Επικοινωνιών παρατείνεται αυτοδίκαια κατά 25 ημέρες.

Επιτρέπεται η ανάκληση διαγραφής στις περιπτώσεις μοτοσικλετών, για τις οποίες έχει υποβληθεί αίτηση στην Υπηρεσία Μεταφορών και Επικοινωνιών εντός της προθεσμίας που προβλέπεται στην υπ’ αριθμ. Α-οικ. 5685/437/08.03.2006 εγκύκλιο, χωρίς την προσκόμιση Δελτίου Τεχνικού Ελέγχου (ΔΤΕ) από δημόσιο ή ιδιωτικό ΚΤΕΟ. Το ΔΤΕ προσκομίζεται στην αρμόδια Υπηρεσία Μεταφορών και Επικοινωνιών εντός 70 ημερών από την ημερομηνία χορήγησης των στοιχείων κυκλοφορίας (πινακίδες και έντυπο αδείας).