Η πρώτη πρεμιέρα του Δεκεμβρίου που περιμένουμε εδώ και πολλούς μήνες δεν είναι άλλη από το Mank του David Fincher για το Netflix. Το σενάριο της ταινίας εποχής ανήκει στον πατέρα του Fincher, Jack, και η υπόθεση περιστρέφεται γύρω από τα πραγματικά περιστατικά που σχετίζονται με τη δημιουργία της ταινίας Πολίτης Κέιν. Στο ρόλο του ‘Mank’ είναι ο Gary Oldman, ενώ μαζί του εμφανίζονται ο Tom Burke (Strike), στο ρόλο του Orson Welles, καθώς και η Amanda Seyfried ως Marion Davies, η Lily Collins ως Rita Alexander και ο Tom Pelphrey (Ozark) στο ρόλο του αδερφού του πρωταγωνιστή.

H τελευταία ταινία του Chadwick Boseman, Ma Rainey’s Black Bottom, θα κάνει πρεμιέρα στο Netflix στις 18 Δεκεμβρίου. Η ταινία αποτελεί κινηματογραφική διασκευή του θεατρικού έργου του August Wilson από το σκηνοθέτη George C. Wolfe. Η υπόθεση εστιάζει σε μια ηχογράφηση της “Μητέρας των Μπλουζ”, Gertrude “Ma” Rainey στο Σικάγο, με την Viola Davis να υποδύεται την εμβληματική ερμηνεύτρια.

Στις 18 Δεκεμβρίου θα κάνει πρεμιέρα η δραματική ταινία The Father, σε σκηνοθεσία Florian Zeller, που βασίζεται στο ομότιτλο θεατρικό έργο του, το οποίο κυκλοφόρησε το 2012 και πιθανότατα θα εξασφαλίσει στον πρωταγωνιστή Anthony Hopkins μια υποψηφιότητα για Βραβείο Όσκαρ. H μνήμη του 80χρονου Anthony αρχίζει σιγά σιγά να “σβήνει” και να μπλέκεται με τη φαντασία, όσο η κόρη του Anne, την οποία υποδύεται η βραβευμένη με Όσκαρ Olivia Colman, προσπαθεί να αντιμετωπίσει την άνοια του πατέρα της και την άρνησή του να δεχτεί βοήθεια σε καθημερινή βάση, παρά το γεγονός ότι η κατάστασή του διαρκώς χειροτερεύει.

Ο George Clooney επέστρεψε στο σινεμά με την ταινία The Midnight Sky, το οποίο θα κάνει πρεμιέρα στο Netflix στις 23 Δεκεμβρίου. Το θρίλερ επιστημονικής φαντασίας βασίζεται στο μυθιστόρημα της Lily Brooks-Dalton, Good Morning, Midnight, που εκδόθηκε το 2016, και τη διασκευή του για το σινεμά ανέλαβε ο Mark L. Smith (The Revenant). O Clooney υποδύεται τον Augustine, έναν μοναχικό επιστήμονα που βρίσκεται στην Αρκτική και προσπαθεί να αποτρέψει την αστροναύτη Sully (Felicity Jones) μαζί με τους συναδέλφους της από το να επιστρέψουν στη γη, όπου συμβαίνει μια μυστηριώδης καταστροφή. Ο ηθοποιός που βρίσκεται στο σκηνοθετικό τιμόνι της ταινίας πρόσφατα δήλωσε πως πρόκειται για μια εξαιρετικά επίκαιρη ταινία.

Ανήμερα τα Χριστούγεννα θα κάνει πρεμιέρα στο Disney+ η νέα ταινία φαντασίας της Pixar με τίτλο Soul. Η ταινία σε σκηνοθεσία του Pete Docter περιστρέφεται γύρω από τον καθηγητή μουσικής Joe (Jamie Foxx), ο οποίος ονειρεύεται να γίνει τζαζίστας. Όταν θα πέσει σε μια τρύπα στο δρόμο και η ψυχή του ταξιδέψει στο “The Great Before”, θα συναντήσει μια άλλη ψυχή με τον αριθμό 22 (Tina Fey) η οποία θα τον βοηθήσει να ανακτήσει το σώμα του και να κάνει τα όνειρά του πραγματικότητα. Όσοι έχουν ήδη παρακολουθήσει την ταινία λένε πως είναι ο ιδανικός κινηματογραφικός τρόπος για να κλείσει αυτή η πολύ δύσκολη χρονιά, καθώς μεταξύ άλλων μιλάει για την ελπίδα και τη σημασία της προσωπικής.

H ταινία Wonder Woman 1984 θα κάνει πρεμιέρα τόσο σε επιλεγμένες κινηματογραφικές αίθουσες, όσο και στο HBO Max ανήμερα τα Χριστούγεννα, κι αυτό ίσως είναι το πιο ευχάριστο ποπ νέο του τελευταίου μήνα, καθώς οι υπόλοιπες υπερηρωικές ταινίες που ήταν να προβληθούν μέσα στη χρονιά έχουν αναβληθεί για το 2021