Η κίνηση επεκτείνει τους ισχύοντες κανόνες του Facebook ενάντια στα fake news και τις θεωρίες συνωμοσίας για την πανδημία. Η εταιρεία αναφέρει ότι καταργεί την παραπληροφόρηση για τον κορονοϊό που ενέχει κίνδυνο «επικείμενης» βλάβης, ενώ επισημαίνει και μειώνει τη κυκλοφορία άλλων ψευδών ισχυρισμών που δεν φτάνουν στο όριο αυτό.

Το Facebook δήλωσε σε μια ανάρτηση ότι η παγκόσμια αλλαγή πολιτικής ήρθε ως απάντηση στις ειδήσεις ότι τα εμβόλια COVID-19 σύντομα θα κυκλοφορήσουν σε όλο τον κόσμο.

Η παραπληροφόρηση σχετικά με τα νέα εμβόλια κορονοϊού έχει πολλαπλασιαστεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατά τη διάρκεια της πανδημίας, μεταξύ άλλων μέσω αναρτήσεων κατά των εμβολίων που μοιράζονται σε πολλές πλατφόρμες και από διαφορετικές ιδεολογικές ομάδες, σύμφωνα με ερευνητές.

Έκθεση του Νοεμβρίου διαπίστωσε ότι το 84% των θεωριών συνωμοσίας προέρχεται από τις σελίδες του Facebook και του Instagram. Το Facebook είπε ότι θα κατεβάζει περιεχόμενο με ειδήσεις όπως το ότι η ασφάλεια των εμβολίων δοκιμάζεται σε συγκεκριμένους πληθυσμούς χωρίς τη συγκατάθεσή τους.