Η Κιμ, επιστρατεύοντας τις γνώσεις της (καθώς τα τελευταία χρόνια σπουδάζει νομική, ακολουθώντας τα χνάρια του πατέρα της) εξήγησε στο Twitter γιατί θεωρεί την ποινή που πρόκειται να επιβληθεί στον άνδρα άδικη, ζητώντας από τους ακολούθους της να απευθύνουν ομαδικό αίτημα στον Ντόναλντ Τραμπ, προκειμένου ο καταδικασθείς να παραμείνει στην ζωή.

«Μόλις ενημερώθηκα για μια φριχτή υπόθεση και θα χρειαστώ τη βοήθειά σας», έγραφε η Κιμ.

«Χωρίς αυτήν, ο Brandon Bernard θα εκτελεστεί στις 12 Δεκεμβρίου για ένα έγκλημα στο οποίο συμμετείχε ως έφηβος».

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Κιμ Καρντάσιαν εμπλέκεται σε τέτοιου είδους υποθέσεις. Νωρίτερα μέσα στη χρονιά, πρωταγωνίστησε στην σειρά ντοκιμαντέρ «The Justice Project», για την οποία επισκέφθηκε πολλούς κρατούμενους στους οποίους επιβλήθηκαν μακροχρόνιες ποινές, για εγκλήματα μη αντίστοιχης κλίμακας.

Η Κιμ στην συνέχεια ενημέρωνε τους ακολούθους της ότι δύο από τα τρία άτομα τα οποία ενεπλάκησαν στο έγκλημα δε βρίσκονται στη φυλακή, αλλά σπίτι τους.

«Ο Brandon μάλιστα, δεν συμμετείχε στην αρχική κλοπή του αυτοκινήτου και έπαθε σοκ όταν η ληστεία μετατράπηκε σε ανθρωποκτονία, όταν ένας από τους άλλους δράστες πυροβόλησε τα παιδιά στο κεφάλι».

«Ο δράστης στην συνέχεια απείλησε και τον Brandon με όπλο, ζητώντας του να κάψει το αυτοκίνητο στο οποίο βρίσκονταν τα δυο παιδιά. Καθώς ο Brandon πίστευε πως και τα δύο παιδιά είχαν ήδη πεθάνει, αν και το ένα βρισκόταν ακόμη εν ζωή, και καθώς φοβήθηκε και για την δική του ζωή, έλαβε την πολύ κακή απόφαση να προχωρήσει στον εμπρησμό», εξήγησε η Κιμ.