Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται τοπικό site της Κρήτης «στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ βρίσκεται ο δράστης της αποτρόπαιας πράξης στα Κεραμειά που είχε γδάρει και κρεμάσει δύο σκύλους σε ένα δέντρο της περιοχής».

Το περιστατικό βασανισμού είχε συμβεί στα μέσα Αυγούστου προκαλώντας κύμα αντιδράσεων από φιλοζωικές οργανώσεις και πολίτες σε όλη τη χώρα.

Το καλοκαίρι ο δράστης δεν είχε εντοπιστεί άμεσα αλλά η αστυνομία δεν είχε πάψει να τον αναζητά και τελικά η Ασφάλεια Χανίων «ξετύλιξε το νήμα» και συνέλαβε έναν 53χρονο Χανιώτη κτηνοτρόφο. Τα σκυλιά είχαν βρεθεί κρεμασμένα, γδαρμένα, έχοντας υποστεί κακοποίηση και βασανισμό.

Υπενθυμίζεται πως με τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, προβλέπονται αυστηρότερες ποινές για την κακομεταχείριση ζώων και ο βασανισμός ζώου λογίζεται ως κακούργημα. Πιο συγκεκριμένα, επιβάλλεται ποινή κάθειρξης έως δέκα έτη σε όποιον σκοτώνει ή βασανίζει ζώα καθώς και χρηματική ποινή (μέχρι 500 ημερήσιες μονάδες, το ύψος των οποίων ορίζεται από 50 έως 100 ευρώ έκαστη).