Επιστροφή στην πατρίδα… Για τον Γιάννη Μπουρούση ο λόγος που μετά από πετυχημένη καριέρα σε ευρωπαϊκές ομάδες, με τελευταίο σταθμό την Γκραν Κανάρια, γυρίζει στην Ελλάδα και στο Περιστέρι.

Ο έμπειρος παίκτης είχε εδώ και αρκετές μέρες επαφές με την ομάδα των Δυτικών Προαστίων και σήμερα το πρωί διευθετήθηκαν οι τελευταίες λεπτομέρειες με τις δύο πλευρές να δίνουν τα χέρια.

Το Περιστέρι ενισχύεται έτσι σημαντικά στην ρακέτα ενόψει της συνέχειας της σεζόν σε πρωτάθλημα, κύπελλο και Τσάμπιονς Λιγκ. Το Περιστέρι, θα είναι η τέταρτη ελληνική ομάδα στην καριέρα του 37χρονου σέντερ, μετά από ΑΕΚ, Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Ο Μπουρούσης πέρυσι αγωνίστηκε στην Γκραν Κανάρια.

Στις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης του Περιστερίου ο Γιάννης Μπουρούσης, ανέφερε:

«Αισθάνομαι πολύ καλά. Από τη στιγμή που ο κόουτς Πεδουλάκης, με τον οποίο είχα άμεση επαφή καθώς έχουμε συνεργαστεί και στον Παναθηναϊκό, με κάλεσε να έρθω στην ομάδα, δεν το σκέφτηκα και πάρα πολύ για να αποδεχθώ την πρόταση του. Ήθελα να αγωνιστώ για άλλο έναν χρόνο στο υψηλό επίπεδο. Αυτό είναι καθαρά θέμα διάθεσης και αγάπης προς το άθλημα».

Και συμπλήρωσε:

«Θέλω να βοηθήσω το Περιστέρι να εκπληρώσει τους στόχους του στις εγχώριες υποχρεώσεις και στο Basketball Champions League. Από την αρχή είδα πως υπάρχει μία πολύ σοβαρή διοίκηση που είναι δίπλα στην ομάδα, γίνεται πολύ καλή δουλειά στο Σύλλογο και όλοι οι παίκτες προσπαθούν για το καλύτερο, δουλεύοντας σκληρά κάθε μέρα στην προπόνηση».