Πολιτική αντιπαράθεση έχει προκαλέσει η χαλαρή παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της συζύγου του Μαρέρβας Γκραμπόφσκι στην Πάρνηθα, εν μέσω του lockdown.

Άσχημη εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός, ο οποίος πήγε στην Πάρνηθα για ποδηλασία,  φωτογραφήθηκε με παρέα πολιτών που έκαναν μότοκρος, χωρίς να φορούν μάσκες και να τηρούν τις αποστάσεις. Μάλιστα, η σύζυγος του πρωθυπουργού έκανε και μία βόλτα με τη μηχανή.

Η αντιπολίτευση κατηγορεί τον πρωθυπουργό για αλαζονεία και μη τήρηση των μέτρων προστασίας, αλλά και των περιορισμών του lockdown.

H αντίδραση του Στέλιου Πέτσα

Ερωτηθείς σχετικά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, διερωτήθηκε αν ο κ. Μητσοτάκης κατηγορείται «γιατί είναι ανθρώπινος» και πρόσθεσε ότι ποτέ δεν θα αρνηθεί να μιλήσει ή να φωτογραφηθεί με κάποιον. «Ο κ. Τσίπρας ήταν στα κότερα με πούρα κι ο Μητσοτάκης στην Πάρνηθα και παίρνει ένα τσουρέκι. Το τι διάσταση θέλει να δώσει μια απελπισμένη αντιπολίτευση είναι άλλο», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

ΣΥΡΙΖΑ: Το προϊόν «ανθρώπινος και προσιτός πρωθυπουργός» δεν πουλάει πια

Την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε το περιστατικό. Ο εκπρόσωπος του κόμματος, Νάσος Ηλιόπουλος επισήμανε ότι «το προϊόν “ανθρώπινος και προσιτός πρωθυπουργός” δεν πουλάει πια».

Όπως τονίζει «Δεν είναι ανθρώπινο να παραβιάζεις κάθε μέτρο τη στιγμή που η χώρα καταγράφει αρνητικά ρεκόρ σε απώλειες.
Είναι δείγμα αλαζονείας. Δεν είναι ανθρώπινο να αρνείσαι να στηρίξεις τα δημόσια νοσοκομεία. Δεν είναι ανθρώπινο να κόβεις το δώρο Χριστουγέννων σε εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους. Δεν είναι ανθρώπινο να επιτρέπεις οικογένειές να μένουν χωρίς ρεύμα και νερό.
Είναι δείγμα εγκληματικής ιδεοληψίας.  Τίποτα πια δεν μπορεί να κρύψει τις κυβερνητικές ευθύνες».

 ΜέΡΑ 25: Ο πρωθυπουργός δεν τηρεί τα μέτρα προστασίας

Επικρίσεις κατά του πρωθυπουργού που έκανε «εξόρμηση στη φύση χωρίς να τηρεί κανένα απολύτως μέτρο προστασίας», διατυπώνει με δήλωσή του ο εκπρόσωπος του ΜέΡΑ 25 Μιχάλης Κριθαρίδης, σχολιάζοντας εκδρομή του κ. Μητσοτάκη στην Πάρνηθα.

Ο κ. Κριθαρίδης διερωτάται «πού ακριβώς πήγε η ατομική ευθύνη του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος καιρό τώρα κουνάει το δάχτυλο στους πολίτες για τα όσα ο ίδιος, χάριν εξυπηρέτησης ολιγαρχικών συμφερόντων δεν κάνει;» Είναι, προσθέτει, «εξοργιστικός και ντροπιαστικός ο τρόπος με τον οποίο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προσπάθησε σήμερα να τον καλύψει, “δικαιολογώντας” τα τόσο σκανδαλώδη δύο μέτρα και δύο σταθμά».

Ο εκπρόσωπος του ΜέΡΑ 25 κατηγορεί επίσης την κυβέρνηση ότι δεν έχει τίποτα το ουσιαστικό για να ενισχύσει την δημόσια υγεία, να υπάρξουν μαζικά τεστ -τα οποία μάλιστα ξαφνικά μειώνει τώρα που θέλουν να βγούμε από την καραντίνα- και δεν έχουν επιτάξει πραγματικά τον ιδιωτικό τομέα υγείας, αφήνοντας συμπολίτες μας στο έλεος του ιού και χωρίς ΜΕΘ.