Την Παρασκευή που μόλις μας πέρασε έκλεισε και μπήκε στο αρχείο για πάντα η υπόθεση δολοφονίας και εξαφάνισης του 11χρονου Αλεξ Μεσχισβίλι στη Βέροια το 2006.

Ο Άλεξ, με καταγωγή από τη Γεωργία, δεχόταν άγριο μπούλινγκ από τους συμμαθητές του ώσπου στις 3 Φεβρουαρίου του 2006 πάνω σε κάποια «συνηθισμένη παρενόχληση» ο μικρός σπρώχτηκε, έπεσε, χτύπησε και σκοτώθηκε.

Πάρα το γεγονός ότι τα παιδιά ομολόγησαν την πράξη τους, ύστερα από πολλές πιέσεις και με σημαντική βοήθεια της εκπομπής της Αγγελικής Νικολούλη, εφόσον δε βρέθηκε το σώμα του μικρού δεν μπορούσαν να απαγγελθούν κατηγορίες. Έτσι το έγκλημα παρέμεινε ατιμώρητο για πάνω από μια 5ετια, όταν και χάρη στην επιμονή της μητέρας του παιδιού, συγγενείς και δράστες οδηγήθηκαν στη δικαιοσύνη όπου υπήρξαν κάποιες καταδίκες αντιστρόφως ανάλογες όμως της βαρύτητας του εγκλήματος. Την ομάδα της βίας αποτελούσαν δύο Ελληνόπουλα αδέλφια, ένας Αλβανός, ένας Βορειοηπειρώτης και ένας Ρουμάνος. Οι ηλικίες τους τότε, από 11 έως 13 χρόνων. Σύμφωνα με το νόμο περί ανηλίκων, στους δράστες επιβλήθηκαν αναμορφωτικά μέτρα. Το αδίκημα που τους βάραινε ήταν το κακούργημα της μη σκοπούμενης, θανατηφόρου σωματικής βλάβης και η περιύβριση νεκρού.

Όπως αποκάλυψε ο βορειοηπειρώτης που ήταν ο πρώτος που ομολόγησε, ο Άλεξ τραυματίστηκε θανάσιμα μετά από ένα τσακωμό με την «παρέα» στο κέντρο της πόλης, κοντά στο Δημαρχείο.

Οι συγγενείς των παιδιών που συμμετείχαν στο έγκλημα φρόντισαν να εξαφανίσουν το σώμα του μικρού και να απλώσουν ένα πέπλο σιωπής πάνω απ’ την πόλη, με αποτέλεσμα να μην αποκαλυφθεί ποτέ που είναι η σορός του άτυχου παιδιού.