Μέσω twitter ανακοίνωσε η Μελάνια Τραμπ το φετινό θέμα της χριστουγεννιάτικης διακόσμησης του Λευκού Οίκου ενώ παράλληλα μοιράστηκε φωτογραφίες και βίντεο. Το θέμα είναι «Αμερική η όμορφη» και είναι εμπνευσμένο από τον κοινό σεβασμό των Αμερικανών για τις παραδόσεις, τις αξίες και την ιστορία.

Φέτος, είναι φανερό πως δεν υπάρχουν οι τολμηρές επιλογές που είχαν προκαλέσει επικρίσεις και χλεύη στο παρελθόν και στον στολισμό κυριαρχούν τα πράσινα δέντρα με κόκκινα, χρυσά και ασημένια στολίδια και λευκά φωτάκια. Guardian και New York Times έχουν ήδη σχολιάσει τις επιλογές της Πρώτης Κυρίας των ΗΠΑ. «Η Μελάνια Τραμπ αντικατέστησε τον τρόμο με την παράδοση» λένε οι πρώτοι, ενώ οι New York Times σε δημοσίευμα με τίτλο «Η χριστουγεννιάτικη διακόσμηση του Λευκού Οίκου είναι εντυπωσιακά φυσιολογική» σχολιάζουν πως «Το στιλ είναι τόσο παραδοσιακό, που θα μπορούσε να κοσμήσει το εξώφυλλο του «Martha Stewart Living».

Από τον στολισμό για τα Χριστούγεννα δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι αναφορές στην πανδημία. Το δέντρο στο Κόκκινο Δωμάτιο του Λευκού Οίκου έχει στολίδια που «τιμούν» τους εργαζόμενους της πρώτης γραμμής, μεταξύ των οποίων το καπέλο ενός νοσηλευτή, μια ρόμπα εργαστηρίου και ένα απορριμματοφόρο.

Η Πρώτη Κυρία παραδοσιακά επιμελείται της χριστουγεννιάτικης διακόσμησης στον Λευκό Οίκο και η Μελάνια Τραμπ επέλεξε προσωπικά κάθε στολίδι, ανακοίνωσε το γραφείο της. Πάντως, σύμφωνα με τις ηχογραφήσεις που δημοσίευσε πριν από μερικές εβδομάδες πρώην συνεργάτιδά της, η υποχρέωση αυτή κάθε άλλο παρά χαροποιεί τη σύζυγο του Ντόναλντ Τραμπ. Σε αυτές τις συνομιλίες, η Μελάνια Τραμπ βρίζοντας διαμαρτύρονταν για την πίεση που πέφτει πάνω της για τη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση.

Για να δημιουργηθεί αυτή η χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα στον Λευκό Οίκο δούλεψαν 125 εθελοντές και χρησιμοποιήθηκαν 62 χριστουγεννιάτικα δέντρα, 106 στεφάνια, περισσότερα από 366 γιρλάντας, πάνω από 3.200 σειρές φωτάκια και 17.000 φιόγκοι.