Την περασμένη εβδομάδα είχε εμφανιστεί στη μέση της ερήμου στη Γιούτα των Ηνωμένων Πολιτειών. Αφού εξαφανίστηκε από εκεί εμφανίστηκε και πάλι, αυτή τη φορά στη Ρουμανία.

 
Από τις 26 Νοεμβρίου βρίσκεται σε έναν λόφο στην πόλη Πιέτρα Νεμτ. Εθεάθη λίγα μέτρα μακριά από ένα φρούριο το οποίο αποτελεί ιστορικό μνημείο της περιοχής.
Πρόκειται για αυτόν τον περίεργο μονόλιθο ο οποίος τράβηξε τα βλέμματα όλων όταν πριν λίγες ημέρες βρέθηκε, άγνωστο πως, στη μέση της ερήμου στη Γιούτα των ΗΠΑ.
Μυστήριο καλύπτει τον τρόπο με τον οποίο τοποθετήθηκε στο σημείο αυτή η μεταλλική κατασκευή τόσο στη Γιούτα όσο και στη Ρουμανία αλλά και ποιος είναι αυτός που την τοποθέτησε.
Οι αρχες της Ρουμανίας διερευνούν την υπόθεση γεγονός που τους έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία.
«Έχουμε αρχίσει να εξετάζουμε την παράξενη εμφάνιση του μονόλιθου. Είναι σε ιδιωτική ιδιοκτησία, αλλά ακόμα δεν γνωρίζουμε ποιος είναι ο ιδιοκτήτης του μονόλιθου. Βρίσκεται σε προστατευόμενη περιοχή, σε αρχαιολογικό χώρο» δήλωσε τοπικός αξιωματούχος.
Πολύ γρήγορα η ιστορία έγινε viral στα social media και έχει εξάψει τη φαντασία πολλών συνδέοντας τον μονόλιθο με εξωγήινης προέλευσης αντικείμενο.