Η Διεύθυνση Πόρων και Ανάπτυξης σε συνεργασία με την Επιτροπή Εθελοντών για τη Βιωσιμότητα του Μουσείου Μπενάκη διοργανώνει ηλεκτρονική δημοπρασία έργων τέχνης και αντικειμένων με στόχο την οικονομική ενίσχυση του Μουσείου.
Η δημοπρασία άνοιξε σήμερα Δευτέρα 30 Νοεμβρίου, ημέρα που υπό κανονικές συνθήκες θα πραγματοποιούνταν το καθιερωμένο ετήσιο Gala, και θα διαρκέσει μια εβδομάδα, μέχρι τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου. Η δημοπρασία θα πραγματοποιηθεί online και θα περιλαμβάνει πάνω από 240 έργα από 138 καλλιτέχνες, σε τιμές που ξεκινούν από 50 ευρώ.
Ο κατάλογος με όλα τα έργα είναι διαθέσιμος στην ιστοσελίδα του Μουσείου benaki.org από τις 26 Νοεμβρίου και σε όλη τη διάρκεια της δημοπρασίας. Η πλατφόρμα της δημοπρασίας ενεργοποιήθηκε σήμερα στις 10 π.μ και θα δέχεται προσφορές έως τη λήξη της δημοπρασίας, τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου στις 9 μ.μ..
Το lockdown από τον Μάρτιο ως τον Ιούνιο και πάλι τώρα, αλλά και η αναστολή των προγραμματισμένων δραστηριοτήτων τους, επέφεραν σε όλα τα μουσεία βαρύτατο οικονομικό πλήγμα, όπως συνέβη και με όλον τον τομέα του πολιτισμού.