Η Βαρβάρα Βουκάκη- Φύτρου, που έχασε το σύζυγο και τα δυο της παιδιά από την φωτιά στο Μάτι, υπέβαλε Αίτημα να αναβαθμιστούν οι κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος αναφορικά με τις ευθύνες που οδήγησαν στην τραγωδία.
Στο πολυσέλιδο αίτημα που παραδόθηκε στον 6ο τακτικό ανακριτή Αθ.Μαρνέρη από το δικηγόρο Βασίλη Καπερνάρο, εκτίθενται αναλυτικά τα νέα στοιχεία που έχουν προστεθεί στην ογκώδη δικογραφία και τα οποία κατά την πλευρά της κας Φύτρου στοιχειοθετούν κακουργήματα.
Ήδη ο ανακριτής, μετά τις τελευταίες καταθέσεις μαρτύρων που έχει λάβει, εξετάζει το ενδεχόμενο να υποβάλει για τρίτη φορά αίτημα στην Εισαγγελία να απαγγελθούν κακουργηματικές κατηγορίες σε βάρος αξιωματικών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.
Καταγγέλλει πλαστογραφία
Η πλευρά Φύτρου υποστηρίζει ότι υπήρξε πλαστογράφηση στη σελίδα 100 του ημερολογίου της Υπηρεσίας Εναερίων Μέσων Πυροσβεστικού Σώματος της 23 Ιουλίου 2018, όπου αναγράφεται «ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΟ ΝΕΟ ΒΟΥΤΣΑ 37 ρίψεις». Επισημαίνει ότι οι δύο πυροσβέστες που ήταν υπεύθυνοι για την τήρηση του ημερολογίου κατέθεσαν ότι φράση αυτή δεν είναι γραμμένη από τους ίδιους και θεωρεί υπεύθυνο για την προσθήκη τον Διοικητή της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων του Πυροσβεστικού Σώματος Γ.Π.
Η πλευρά Φύτρου υποστηρίζει ότι το απόγευμα της φονικής πυρκαγιάς ο εν λόγω αξιωματικός δεν συμμετείχε στην επιχείρηση κατάσβεσης, αλλά ξεναγούσε μία επισκέπτρια στο αεροδρόμιο Ελ.Βενιζέλος.
«Η αναφορά στο ημερολόγιο είναι ψευδής. Είναι ψευδές ότι έγιναν 37 ρίψεις. Είναι ψευδές ότι ο Γ. Π., κατά τις κρίσιμες ώρες της πυρκαγιάς, ασχολήθηκε με την κατάσβεση του μετώπου. Η αλήθεια είναι ότι πλαστογράφησε ο Γ.Π. ή ο εντεταλμένος του το ημερολόγιο της ΥΕΜΠΣ, προκειμένου να δημιουργήσει ενώπιόν Σας την ψευδή εντύπωση, ότι ουδόλως επέδειξε δόλια συμπεριφορά και ότι αδιαφόρησε να ασκήσει τα καθήκοντά του.»
Επιπλέον, η πλευρά Φύτρου επικαλείται καταθέσεις μαρτύρων ότι από τα 7 ελικόπτερα Σινούκ μόνο το ένα απογειώθηκε στις 18:10 για να λάβει μέρος στην επιχείρηση κατάσβεσης στο Μάτι. 
«Η ώρα απογείωσης του μοναδικού Σινούκ ήταν η 18:10μμ της 23.7.2018 και όχι η 17:00μμ, που ψευδώς αναγράφεται στο ημερολόγιο του Γενικού Επιτελείου Στρατού. Η αληθής ώρα απογείωσης αναγράφεται στο ημερολόγιο του ΓΕΕΘΑ της 23.7.2018, όπου αναφέρεται ως ώρα απογείωσης η 18:10μμ από το αεροδρόμιο Μεγάρων. Επομένως, ψευδώς, σύμφωνα με τις λογικές κρίσεις του μάρτυρος αναγράφεται ως ώρα απογείωσης η 17:00 μμ. Επίσης αναφέρει ο μάρτυρας, ότι υπήρχαν άλλα πέντε διαθέσιμα ελικόπτερα σινούκ προς απογείωση εκείνη την ημέρα, τα οποία ΟΥΔΕΠΟΤΕ απογειώθηκαν.»
«Εξαφάνισαν κρίσιμα στοιχεία»
Στο αίτημα γίνεται ειδική αναφορά και στη σύμβαση συντήρησης των καταγραφικών μηχανημάτων του ΕΣΚΕ, που υπεγράφη τον Μάιο του 2020. Η πλευρά Φύτρου υποστηρίζει ότι τα κρίσιμα στοιχεία από τις τηλεφωνικές κλήσεις μέχρι την υπογραφή της σύμβασης διατηρούνταν άθικτα, ενώ μετά την υπογραφή της σύμβασης «εξαφανίστηκαν».
Η αίτηση της Β.Φύτρου
«Από «αμέλεια», λοιπόν ενήργησαν όλοι οι ανωτέρω, οι οποίοι ανέγραψαν ψευδείς ώρες απογείωσης των ελικοπτέρων για να καλύψουν τις ευθύνες τους; 
Από «αμέλεια» ο Γ.Π., ενώ ξεναγούσε την νεαρή επισκέπτριά του, πλαστογράφησε το ημερολόγιο της ΥΕΜΠΣ; 
Από «αμέλεια» προέβησαν σε ψευδείς αναγραφές στο ημερολόγιο του ΓΕΣ; 
Από «αμέλεια» φρόντισαν να διαγράψουν από το καταγραφικό του ΕΣΚΕ τις τηλεφωνικές κλήσεις και το περιεχόμενό τους αναφορικά με την 23.7.2018; 
Άπαντα τα ανωτέρω κ. Ανακριτά συνιστούν νέα στοιχεία, τα οποία στοιχειοθετούν νέες αξιόποινες πράξεις, όπως ακριβώς ορίζει το άρθρο 250 παρ. 2 ΚΠΔ και οφείλετε να τα ανακοινώσετε στην Εισαγγελία για να προβεί σε αυτά που είναι υποχρεωμένη από τον ΚΠΔ.».