56.468 ελέγχους πραγματοποίησαν οι αρμόδιες ελεγκτικές αρχές μόνο την Τετάρτη (25/11) και κατέγραψαν 1.129 περιπτώσεις παραβάσεων.
Συνολικά επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 334.050€ και αναστολή λειτουργίας σε δύο επιχειρήσεις 15 ημερών στην κάθε μία.
Η Ελληνική Αστυνομία πραγματοποίησε 54.580 ελέγχους.
Κυριότερες παραβάσεις:
-Μη χρήση μάσκας
-Μη νόμιμη μετακίνηση
-Μη τήρηση της αναστολής λειτουργίας ή των ειδικών κανόνων λειτουργίας τους κλάδου
 
Χαρακτηριστικές περιπτώσεις:
-Επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 3.000€ και αναστολή λειτουργίας για δεκαπέντε ημέρες σε ένα κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος για μη τήρηση της προβλεπόμενης αναλογίας ατόμων ανά τ.μ. στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας,
-Επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 3.000€ σε ένα κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος για μη τήρηση του ωραρίου λειτουργίας, στη Περιφέρεια Κρήτης,
-Επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 2.000€ και αναστολή λειτουργίας για δεκαπέντε ημέρες σε ένα κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος καθώς είχε αναπτύξει τραπεζοκαθίσματα στην Περιφέρεια Αττικής.
-Επιβλήθηκε πρόστιμο συνολικού ύψους 1.000€ σε δύο ιδιωτικές επιχειρήσεις στα Βόρεια Προάστια, για ψευδή δήλωση εργοδότη, και πρόστιμο συνολικού ύψους 900€ σε τρεις εργαζόμενους λόγω παραβίασης περιορισμού κυκλοφορίας.
Τετραψήφιο 1520:
Το 1520 δέχτηκε συνολικά 3.720 κλήσεις, που αφορούσαν σε ερωτήματα σχετικά με τα μέτρα και σε καταγγελίες για μη τήρηση των μέτρων, οι οποίες διαβιβάστηκαν στις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες.
Επιχειρησιακός προγραμματισμός:
Οι αρμόδιοι φορείς εντατικοποιούν τους ελέγχους στη Βόρεια Ελλάδα που καταγράφεται μεγάλος αριθμός κρουσμάτων. Παράλληλα συνεχίζονται και οι έκτακτοι έλεγχοι σε χώρους εργασίας του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα με επίκεντρο την προστασία της υγείας των εργαζομένων στους χώρους αυτούς.