Το ΙΣΝ γίνεται αρωγός στην ενίσχυση κι εξέλιξη των υποδομών του Εθνικού Συστήματος Υγείας της χώρας μας.
Τρία νέα νοσοκομεία σε Κομοτηνή, Θεσσαλονίκη και Σπάρτη
Σε Εξέλιξη βρίσκονται τα έργα κατασκευής 3 νέων νοσοκομείων στην Κομοτηνή, στη Θεσσαλονίκη και στη Σπάρτη ύψους €315 εκατομμυρίων. Στα έργα υποδομής εντάσσεται και η αναμόρφωση της μονάδας εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) 2 και του τμήματος επειγόντων (ΤΕΠ) του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός».

Νέο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής
Το διοικητικό συμβούλιο του ΙΣΝ ενέκρινε με επιπλέον κόστος σχεδιασμού, υποδομών και εξοπλισμού έως €5,5 εκατομμύρια, την εξασφάλιση συγκροτήματος Μαγνητικού Τομογράφου (MRI), τμήματος Απεικόνισης Μαστού, Καρδιαγγειακού Συγκροτήματος (Cath Lab), Συγκροτήματος γ-Camera (Gamma Camera), 3 επιπλέον χειρουργικών αιθουσών, και χώρου θεραπευτικής άσκησης και αποκατάστασης. Οι εν λόγω επεκτάσεις του κλινικού προγράμματος του Νοσοκομείου έχουν κατατεθεί στο Υπουργείο Υγείας. Το νέο γενικό νοσοκομείο Κομοτηνής αναμένεται να παραδοθεί το πρώτο τρίμηνο του 2025.
Νέο Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης
Αναφορικά με τη χωροθέτηση του νέου Νοσοκομείου, έχει δοθεί από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο η σχετική έγκριση και το ΕΔ έχει αναλάβει την ευθύνη των μελετών των έργων υποδομής για τη βελτίωση των οδικών συνδέσεων και των συνδέσεων του Νοσοκομείου με τα δίκτυα κοινής ωφέλειας. Η ανάθεση των εν λόγω μελετών προγραμματίζεται για το αμέσως επόμενο διάστημα ώστε  να ολοκληρωθούν και δημοπρατηθούν μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2022.
Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, το νέο γενικό νοσοκομείο Σπάρτης προβλέπεται να ολοκληρωθεί και να παραδοθεί το πρώτο τρίμηνο του 2025.
Αναμόρφωση της ΜΕΘ 2 και του τμήματος επειγόντων του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός»
Ολοκληρώθηκε από την αρμόδια ομάδα το έργο του νοσοκομείου, η επιλογή αναδόχου για τη μελέτη και επίβλεψη της σχετικής αναμόρφωσης. Ο ανάδοχος έχει ολοκληρώσει την προκαταρτική μελέτη. Αποφασίστηκε επίσης να δοθεί προτεραιότητα στην αναμόρφωση της ΜΕΘ2 και, εν συνεχεία, να τεθεί επί τάπητος η αναμόρφωση των ΤΕΠ του νοσοκομείου.

Στη μεγάλη πρωτοβουλία του ΙΣΝ περιλαμβάνεται επίσης η προμήθεια κι εγκατάσταση εξοπλισμού αλλά και η προσφορά πτητικών μέσων για τις αεροδιακομιδές του ΕΚΑΒ καθώς και πολλά νοσηλευτικά κι εκπαιδευτικά προγράμματα.