Eιλικρινώς, τα έχουμε χάσει με τους φιλελεύθερους του πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη. Ευαγγελίζονται τις ελεύθερες αγορές, αλλά στην πράξη εφαρμόζουν τον κρατικό καπιταλισμό, (state Capitalism ) όπως στην Aegean Airlines.
Kαι εξηγούμαστε : Για ποιούς λόγους οι φορολογούμενοι να αναλάβουν τα βάρη έστω κι αν δεν ευθύνονται οι βασικοί μέτοχοι για την πανδημία ; Σε μια ελεύθερη αγορά, πρώτα – πρώτα η μετοχή θα είχε περάσει στην επιτήρηση διότι χάθηκε πάνω απο το 30% των ιδίων κεφαλαίων.Δεύτερον, στην αύξηση μετοχικού
κεφαλαίου το κράτος εισέρχεται και πραγματοποιείται dilution στους υπόλοιπους μετόχους. Εαν θέλει ο βασικός μετόχος κ. Βασιλάκης μπορεί να αποκτήσει το δικαίωμα της πρώτης άρνησης και να αποκτήσει τις μετοχές του κράτους εφόσον αποπληρωθεί το δάνειο.
Τα περι warrants είναι ντροπή διότι τα warrants των τραπεζών τα μηδένισε το κράτος στις τράπεζες ( διαχρονικά ).
Αυτά γίνονται σε ελεύθερη αγορά και μην πει κάποιος για την Lufthansa διότι εκεί το κράτος απέκτησε συμμετοχή.
Γιατί η Ελλάδα ακολουθεί τις διεθνείς νόρμες του φόρουμ του Νταβός για κρατικό καπιταλισμό ;
Διότι έχει εμποτιστεί από την Αριστερά. Παρεπιπτόντως, ο Σύριζα στηρίζει την έτερη αεροπορική εταιρεία Sky Express όπου συμμετέχει κυβερνητικό στέλεχος. Άργησαν 4 χρόνια να βρούν επιχειρηματία και ελπίζουν να τον πλασάρουν με την… Δεύτερη φορά Αριστερά.