«Ζαλίζει» το ράλι 427% που καταγράφει η μετοχή της Tesla από τις αρχές του έτους, μετά το επιτυχημένο split στη μετοχή στις 31 Αυγούστου.
Οι παραδόσεις των οχημάτων της Tesla του Ίλον Μασκ, που αποτελούσαν το βασικό πρόβλημα της εταιρείας κατασκευής ηλεκτρονικών οχημάτων στο παρελθόν, πλέον πραγματοποιούνται στην ώρα τους, ενώ παράλληλα συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς η επέκταση στην αγορά της Κίνας.
Η Tesla εκτιμά ότι θα παραδώσει 500.000 οχήματα συνολικά το 2020, καταρρίπτοντας άλλο ένα ρεκόρ. Η έκρηξη παραγωγής οφείλεται κυρίως στο εργοστάσιο – γίγας στη Σαγκάη, το οποίο πλέον κατασκευάζει οχήματα και για την ευρωπαϊκή αγορά, όπως σημειώνει η Fortrade.
Η Tesla θα εισαχθεί στον S&P 500, δείκτη – βαρόμετρο της Wall Street, με τη μετοχή να καταγράφει ράλι 13% τη Δευτέρα, μετά την ανακοίνωση. Η μετοχή θα εισαχθεί και επίσημα στον δείκτη με τις 500 κορυφαίες εταιρείες στις 21 Δεκεμβρίου. Η Tesla φιγουράρει στις 10 μεγαλύτερες εταιρείες του S&P 500, καθώς η κεφαλαιοποίησή της έχει εκτοξευθεί στα 8,2 δισ. δολ.