Μια ρομαντική κομεντί με φόντο το ερωτεύσιμο Παρίσι έγινε η αιτία για να γίνουν έξαλλοι οι Γάλλοι και οι κριτικοί. Το Emily in Paris ακολουθεί τη ζωή μιας νεαρής αμερικανίδας που κυνηγώντας την καριέρα της στη διαφήμιση/marketing μετακομίζει από το Σικάγο στο Παρίσι. Εκεί ζει διάφορες περίεργες καταστάσεις και φυσικά μπλέκεται -το μυστικό της επιτυχίας κάθε love story- σε ένα ερωτικό τρίγωνο. Δυνατές εικόνες, χλιαρές ερμηνείες, αμέτρητα κλισέ.
Oι κριτικοί κατηγορούν τη νέα σειρά για υιοθέτηση κλισέ και στερεοτύπων όσον αφορά τους Γάλλους, ενώ θεωρούν αντιπαθητική και την κεντρική ηρωίδα που υποδύεται η Collins.
Για παράδειγμα σε άρθρο του ο βρετανικός Independent προειδοποίησε να μη δουν τη σειρά όσοι ζουν στη Γαλλία, όσοι μιλούν γαλλικά ή ακόμα και όσοι αγαπούν τα κρουασάν.
Με πολύ γλυκό πρόσωπο και μια petite φιγούρα, η ηθοποιός Λίλι Κόλινς σηκώνει στους ώμους της ένα μεγάλο όνομα, αυτό του διάσημου τραγουδιστή Φιλ Κόλινς, αλλά απ΄ ότι φαίνεται το 2020 θα είναι η χρονιά της καθώς πρωταγωνιστεί στην πιο hot σειρά του Netflix. Η «Εμιλι στο Παρισι» είναι πνευματικό δημιούργημα του Ντάρεν Σταρ, γνωστός για την πετυχημένη σειρά «Sex and the City».