Ανοιχτή επιστολή προς την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας απέστειλε ο Σύλλογος Διαβητικών Αθήνας για πολλοστή φορά και κάνει λόγο για ολιγωρία της πολιτείας απέναντι στους εργαζόμενους στον χώρο της υγείας και πάσχοντες από σακχαρώδη διαβήτη.
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στην επιστολή του από την αρχή της πανδημίας έως και σήμερα η διαβητική κοινότητα βρίσκεται αντιμέτωπη με ζωτικά προβλήματα. Πολλά από αυτά αφορούν σε όλες τις πτυχές της εργασιακής, κοινωνικής κι οικογενειακής τους ζωής συμπεριλαμβανομένων των προβλημάτων που συναντούν στα υποστελεχωμένα διαβητολογικά κέντρα κι ιατρεία.

«Το Υπουργείο Υγείας και η πολιτική ηγεσία του έχει επιδείξει έως και σήμερα σιγή ιχθύος, ακόμη και για το μέγιστο ζήτημα που απασχολεί τη διαβητική κοινότητα από την αρχή της πανδημίας, και αφορά στην απουσία προστατευτικών πολιτικών για τους εργαζόμενους πάσχοντες από σαρκαρώδη διαβήτη και τις οικογένειές τους από την πανδημία. Απορούμε για αυτό το κενό στοχευμένων πολιτικών για μία ευπαθή ομάδα που είναι εκτεθειμένη στην επικινδυνότητα της νόσου covid -19 βάσει επιστημονικών ερευνών και μελετών» αναφέρουν χαρακτηριστικά οι συντάκτες της επιστολής.

«Η αδιαφορία σας εκθέτει ανεπανόρθωτα τους εργαζόμενους με Σακχαρώδη Διαβήτη και τις οικογένειές τους,  τους οποίους στο δεύτερο κύμα της πανδημίας τους εντάξατε με το τελευταίο σχετικό ΦΕΚ ΤΒ΄ Αρ. 4011/19.9.2020  στις παθήσεις ενδιάμεσου κινδύνου,  με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι με Σ.Δ. ακόμα και σε θέσεις μεγάλης επικινδυνότητας όπως υγειονομικό προσωπικό σε ΤΕΠ νοσοκομείων , σχολικοί νοσηλευτές, εργαζόμενοι σε θέσεις με επαφή με το κοινό να μην απολαμβάνουν ούτε καν το δικαίωμα της τηλεργασίας».
Καλούν κι αναμένουν μια απάντηση στο «βομβαρδισμό» των επιστολών τους πριν θρηνήσουμε ανθρώπους που πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη, αναφέρουν χαρακτηριστικά.